|

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan flaş açıklama: Koronavirüste ikinci dalga mı geliyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında çok önemli açıklamalarda bulundu. Kurban bayramı öncesi koronavirüsün geleceğine dair konuşan Bakan Koca, Türkiye'ye ikinci dalga uyarısında bulundu. İşte detaylar...

18:32 - 29/07/2020 Çarşamba
Güncelleme: 18:33 - 29/07/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yoğun bakıma giren hasta sayısında artış olduğunu söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yoğun bakıma giren hasta sayısında artış olduğunu söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından
açıklamalar yaptı. Dünyada ikinci dalga beklentisinin olduğunu ve bazı ülkelerin vaka sayıların daha da arttığını belirtti.

Bugünleri çok iyi değerlendirmemiz gerektiğini belirten Bakan Koca, "Olabildiğince bu salgını, yayılımı önleme çalışması içinde olmamız lazım. Her zaman söylediğimiz hayatın devam ettiğini, bu hayatın artık kontrollü sosyal hayat adını verdiğimiz, sadece maske, mesafe, el temizliğiyle orantılı kuralları olan ve sonuç alabileceğimiz tedbirden bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yoğun bakıma giren hastalarda artış var!

Bütün vatandaşlardan bu dönemin bittiğine inanmamaları gerektiğini kaydeden Bakan Koca şunları söyledi:



Kurban bayramı son derece önemli

  • Bakan Koca devamında, "Riskin geçmediğini, kuralların mutlak uyulması gerektiğini söylemek istiyoruz. Kurban bu anlamda son derece önemli. Önümüzdeki günler Ramazan'da olduğu gibi gönüllü tedbirlerin devreye girdiği bir bayram olmasını diliyoruz." şeklinde konuştu.

İkinci dalga geliyor mu?

Türkiye'de ikinci koronavirüs dalgası konusunda ise Bakan Koca şunları dile getirdi: "Şu dönemde hazırlıklarımızın ikinci bir dalga içinde olduğumuzu söyleyemeyiz ama birinci dalganın etkisinin halen devam ettiği bazı illerimizde İstanbul, İzmir gibi pikini tamamladığını ama bazı illerimizde yeni başladığını giderek arttığını görüyoruz. O illerimizde valililerimiz başkanlığında olan kurullarımız gerekli radikal önlemi alma konusunda yetkilidir."


#Koronavirüs
#Fahrettin Koca
#Salgın
#Dalga
#Türkiye
4 yıl önce