|

Sağlık Bakanı Koca'dan Sinovac’lılara Turkovac mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla hatırlatma dozu zamanı gelen kişilere Turcovac'ı tercih etmeleri için mesaj gönderildi. Mesajda “Daha önce aşı tercihiniz Sinovac olmuştu. 3. doz için yerli aşımız Turkovac’ı tercih edebilirsiniz. Turkovac, Sinovac gibi inaktif bir aşıdır, ülkemiz bilim adamları tarafından geliştirilmiştir. Size, Turkovac aşı hatırlatma dozu çalışmasına katılarak 3. doz aşınızı yaptırmanızı öneriyorum." denildi.

00:00 - 13/11/2021 Cumartesi
Güncelleme: 22:37 - 12/11/2021 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Seri üretime geçmesi beklenen yerli inaktif aşı, onay bekliyor. Şimdiye kadar 2 bine yakın kişinin gönüllü olduğu Turkovac için bin kişiye daha ihtiyaç var. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iki doz Sinovac vurulanların hatırlatma dozlarını yerli aşı olmaları için vatandaşlara çağrı yapıyor.



Koca imzasıyla hatırlatma dozu zamanı gelen kişilere gönderilen mesaj şöyle: “Daha önce aşı tercihiniz Sinovac olmuştu. 3. doz için yerli aşımız Turkovac’ı tercih edebilirsiniz. Turkovac, Sinovac gibi inaktif bir aşıdır, ülkemiz bilim adamları tarafından geliştirilmiştir. Size, Turkovac aşı hatırlatma dozu çalışmasına katılarak 3. doz aşınızı yaptırmanızı öneriyorum.

Yerli aşıya güvenimiz tam. Kendi aşımız kendi gücümüz.” Öte yandan, iki doz Biontech yaptırıp üzerinden 6 ay geçenlere de hatırlatma dozu olarak Turkovac uygulaması çalışması da Etik Komite’den izin aşamasında. Buradaki gönüllü sayısının da 400 civarı olması planlanıyor.

#Sağlık Bakanı
#Fahrettin Koca
#Turkovac
#Sinovac
2 yıl önce