|

Sağlık Bakanlığı 24 Eylül koronavirüs tablosunu duyurdu: Ölü sayısı 74 vaka sayısı 1721

Sağlık Bakanlığının sitesindeki koronavirüs verileri güncellendi. Sitedeki 24 Eylül koronavirüs tablosu incelendiğinde vaka sayısının da ölüm sayısının da endişe verici düzeyde seyrettiği gözleniyor. Ağır hasta sayısı da artarak devam ederken, zatürre hastası sayısında ise düşüş görülüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugünün koronavirüs sonuçlarına ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda sağlık çalışanlarının özverisinin altını çizerek uyarılarda bulundu. İşte 24 Eylül koronavirüs ölü, vaka, ağır hasta, iyileşen sayısı...

19:19 - 24/09/2020 Perşembe
Güncelleme: 21:20 - 24/09/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Sağlık Bakanlığının Koronavirüs Bilgilendirme Sayfası'na 24 Eylül koronavirüs tablosu yüklendi. Tabloya genel olarak bakıldığında umut veren bir düşüş olmadığı gözleniyor. Haftalardır artış eğiliminde olan ölü ve vaka sayısında bir değişim görülmüyor.

24 Eylül vefat sayısı kaç?

Güncel verilere göre, son 24 saatte 113 bin 317 koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldı, 1721 kişiye hastalık tanısı konuldu.

Toplam iyileşen sayısı kaç?

  • Son 24 saatte 74 kişi koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti, 1241 kişi ise iyileşti. Koronavirüs (Kovid-19) tedavisi tamamlananların sayısı 271 bin 964'e çıktı.

Zatürre oranı düşüyor

  • Toplam test sayısı 9 milyon 721 bin 687, vaka sayısı 309 bin 790, vefat sayısı 7 bin 785 olarak kayıtlara geçti.
    Aktif hasta sayısı 30 bin 41, ağır hasta sayısı 1573, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 6,6 oldu.

"Tedbirlere uyarak sağlık çalışanlarımızın yanında olalım"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 24 Eylül koronavirüs sonuçlarına ilişkin yaptığı paylaşımda,
"Ağır hasta sayımız 1.573’e ulaştı. Hastalarda zatürre oranı (%6.6) düşmeye devam ediyor. Bugün tespit edilmiş yeni hasta sayımız 1.721. Sağlıkçılarımız son derece özverili. Tedbirlere uyarak sağlık çalışanlarımızın yanında olalım"
ifadelerini kullandı.

Aşılar hangi aşamada ilerliyor?

Dünya Sağlık Örgütü'nün verdiği bilgilere göre, 182 aşı adayı eylül ayı başı itibariyle klinik öncesi değerlendirme aşamasında yer alıyor. Aralarında 36 aşı adayının klinik denemeleri devam ediyor. 9 aşı adayının insan üzerinde denemelerine başlandı.

Çin, en çok aşı çalışması yapan ülke

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre Çin'de 3'ü üçüncü, 6'sı birinci ve ikinci klinik deneme aşamalarındaki 9 aşı adayı insanlar üzerinde test ediliyor.

  • Çin'den sonra ABD'nin 8 aşı adayı klinik deneme etabında. ABD'nin en gelişmiş aşısı Moderna şirketi tarafından üretiliyor. Yetkililer bu aşının sonbaharda hazır olabileceğini ifade ediyor.

Klinik denemeleri kaç etaptan oluşuyor?

Bir aşının yaygın olarak kullanılabilmesi için 3 aşamada insanlar üzerinde test edilmesi gerekiyor.

  • Klinik denemelerin ilk aşamasında, az sayıdaki gönüllü sağlıklı denek üzerinde aşı adayının güvenli olup olmadığı ve olası yan etkileri araştırılıyor.

İkinci aşamada, güvenilirliği doğrulanan aşı adayının etkinliği 100’den fazla denek üzerinde test ediliyor.

Üçüncü ve son aşamada ise aynı işlem, birkaç bin denekle tekrarlanıyor. Tüm bu süreç, aylar ve hatta yıllar alabiliyor.

Geçtiğimiz 5 günün koronavirüs sonuçları

#Koronavirüs
#Türkiye
#Sağlık Bakanlığı
4 yıl önce