|

Sevinçten ağladık

Koronavirüs aşısının sağlık çalışanlarına uygulanmasına devam ediliyor. Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Müdürü Halenur Şahin, “Aşılamanın başlamasıyla çok duygulandık. İlk defa sevinçten ağladık. Aşı dilerim ki tüm dünyaya şifa olur” dedi.

00:00 - 17/01/2021 Pazar
Güncelleme: 23:53 - 16/01/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Halenur Şahin, aşı yaptırma konusunda hiç tereddüt yaşamadığını söyledi.
Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Halenur Şahin, aşı yaptırma konusunda hiç tereddüt yaşamadığını söyledi.
Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında kullanılan CoronaVac aşısı yaptıran sağlık çalışanları, aşıya güvenlerinin tam olduğunu belirterek, sırası gelenlere de yaptırmalarını tavsiye etti.
Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Halenur Şahin, aşı yaptırma konusunda hiç tereddüt yaşamadığını söyledi. İlk gün aşı yaptırdığını, hiçbir yan etkiyle karşılaşmadığını aktaran Şahin, sağlık çalışanlarının bu süreçte çok zorlu günler geçirdiğini dile getirdi.
Aşıyla birlikte güzel günlerin yakın olduğuna inandıklarını belirten Şahin, “Aşılamanın başlamasıyla çok duygulandık. İlk defa sevinçten ağladık. Aşı dilerim ki tüm dünyaya şifa olur.” dedi.

DÜNYAYA ÖRNEK BİR AŞILAMA

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitede ayrı bir binada başlattıkları aşılama çalışmalarının iyi ilerlediğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aşı yaptırmasıyla aşı programına ilginin daha da arttığına dikkati çeken Özkan, Kovid-19 aşısının gönüllü olarak testlerine katıldığını hatırlattı.
Özkan, “Şu ana kadar aşılama çalışmalarında ciddi bir yan etkiyle karşılaşmadık. Antikorlarımız yüksek seviyede çıktı. Aşıya güvenimiz tam. Bütün dünyaya örnek olacak şekilde aşı programımız ilerliyor. Şu an için elimizdeki en güçlü ve tek silah aşı.”

Tereddüte yer yok


  • Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, CoronaVac aşısının Türkiye’deki çalışmasında herhangi ciddi bir yan etki görülmediğini belirterek aşı yapılmasında tedirginliğe ve tereddüde yer olmadığını söyledi. Gündüz,
    “Umarım kısa süre içerisinde bütün halkımızı da aşılarız. Bir hastalığı olmadan önce önlemek, olduktan sonra mücadele etmekten çok daha kolay. Dolayısıyla da bir hastalık oluşmadan önce önlemler paketi içerisindeki en önemli silahımız aşı.”
    diye konuştu. Gündüz,
    “Aşılamanın kısa sürede de tamamlanacağını düşünüyorum. Tahminen bir ayda 8-10 milyon vatandaşımızın aşılanabileceğini söylemek mümkün”
    dedi.
#Koronavirüs
#Antalya
3 yıl önce