|

Skandal açıklamalar yapan Vali Bektaş sağlık çalışanlarından özür diledi

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş dün düzenlenen basın toplantısında 'Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar" açıklamasında bulunmuştu. Tepki toplayan sözlerin ardından Bektaş 'özür' mesajı yayınladı. Yanlış anlaşıldığını dile getiren vali, "Bu sıkıntılı günlere sağlık çalışanlarımızın üzülmesine sebep olmuşsak kendilerinden açık yüreklilikle özür diliyorum” dedi.

17:10 - 18/04/2020 Saturday
Güncelleme: 17:24 - 18/04/2020 Saturday
DHA
​Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın açıklamaları tepki toplamıştı.
​Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın açıklamaları tepki toplamıştı.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner ve Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ile birlikte dün basın toplantısı düzenlemişti. Toplantıda Vali Bektaş, "Bütün rakamımız 567 iken, bu rakamın içerisinde maalesef 137 sağlıkçımız var. Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar” demişti.

"Sağlıkçılarımız bize yük getirdi"

Vali Bektaş "
Baştan
bu tarafa herkes üzerinde duruyor. Her türlü tedbir alınmasına rağmen, sağlıkçılarımız hastalarla olan diyalogları korudular. Ama birbirlerinin diyaloglarında kendilerini korumadılar. Bu konuda da bugün en yüksek perdeden bütün yetkili arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran olaydır. Normalde sağlıkçılarımızın bize getirdiği yük olmasaydı belki de biz bu gün geri dönüşü konuşacaktık.
ifadelerini kullanmıştı.

"Yanlış anlaşıldıysam affola"

Skandal açıklamaların ardından açıklama yapmak zorunda kalan Vali Bektaş sağlık çalışanlarından özür diledi. Yazılı açıklamada bulunan Bektaş: "
Bu çerçevede sağlık çalışanlarımızın kendilerini koruyamamalarından kaynaklı husus da gündeme gelmiş bu konunun çözümü için de yapılacaklar açıklanmıştır. Konuşmanın basına yansımasıyla konuşmada sağlık çalışanlarımızı, kastı aşsa da üzecek, yanlış anlamaya uygun ifadelerin telaffuz edildiği ortaya çıkmıştır. Tabii ki konunun asıl sahibi sağlık camiasını üzmek gibi bir kasıt asla söz konusu değildir. Her şeye rağmen bu sıkıntılı günlerde sağlık çalışanlarımızın üzülmesine sebep olmuşsak, kendilerinden açık yüreklilikle özür diliyorum" ifadelerini kullandı.
#​Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş
#vali
#skandal
#açıklama
#sağlık çalışanı
#koronavirüs
4 years ago