|

Sokağa çıkma yasağı bulunan genç çalışma belgesini gösterince cezadan kurtuldu

Koronavirüse karşı alınan önlemlere ilişkin denetimler sıklaştırıldı. Kadıköy’de vatandaşların kimliklerini kontrol eden polis ekipleri, vatandaşları sosyal mesafeyi korumaları konusunda sık sık uyardı. 19 yaşındaki bir genç, çalıştığına dair belgeyi telefonundan polise gösterince ceza almaktan kurtuldu.

09:46 - 9/04/2020 Perşembe
Güncelleme: 09:52 - 9/04/2020 Perşembe
IHA
Çalıştığına dair belge gösteren 19 yaşındaki genç cezadan kurtuldu
Çalıştığına dair belge gösteren 19 yaşındaki genç cezadan kurtuldu

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkması yasaklanmış, vatandaşlara pazar yerleri, marketler ve toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu getirilmişti.


CEP TELEFONUNDAN ÇALIŞMA BELGESİNİ GÖSTERDİ

Alınan tedbirler kapsamında İstanbul'da Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri de denetimlerini sıklaştırdı. Polisler, meydanlarda ve toplu kullanım alanlarında denetimler yaparak kurallara uyulup uyulmadığını kontrol etti. Vatandaşları sosyal mesafe kuralına uymaları gerektiği konusunda sık sık uyaran polis ekipleri, vatandaşların kimliklerini kontrol etti. Çalışmak için dışarı çıktığını söyleyen 19 yaşındaki bir genç, cep telefonundan belgesini gösterince ceza almaktan kurtuldu.


  • Öte yandan polis ekipleri,
    “Değerli İstanbullular, evlerinizde kalmanız sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için hayati derecede önemlidir. Lütfen zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım. Sosyal mesafeye dikkat edelim. Kapalı ve toplu taşıma alanlarında maske ve eldiven takalım”
    anonsu yaptı.


#Kadıköy
#sokağa çıkma yasağı
#koronavirüs
#çalışma belgesi
#polis
4 yıl önce