|

Sultangazi'de pazarda maske satışı: Günlük 500 lira kazanan var

Koronavirüs salgınıyla mücadele için alınan tedbirler kapsamında market, pazar yerleri ve toplu ulaşım araçları gibi insanların kalabalık olarak bulunduğu yerlerde maske kullanımı zorunlu hale getirilmişti. Bunu fırsat bilen bazı satıcılar özellikle pazar alanlarında "nano maske" olarak adlandırdıkları siyah maskeleri satmaya başladı. Günlük 500 lira kazanan bile var.

12:27 - 7/04/2020 Salı
Güncelleme: 12:26 - 7/04/2020 Salı
DHA
Pazarda maske satışı yapılıyor.
Pazarda maske satışı yapılıyor.

Sultangazi'de kurulan bir pazar alanında Sağlık Bakanlığı'ndan herhangi bir onay belgesi bulunmayan maskeler 5 ila 10 lira arasında satılıyor. Satıcıların, "Yıkayıp yıkayıp" kullanabilirsiniz diyerek sattıkları bu maskelerin koruyucu özelliğinin bulunmadığı bildiriliyor.


Günlük 500 lira kazanan var

Maskesinin herhangi bir belgesi olmadığını söyleyen bir satıcı, şu şekilde açıklamada bulundu:

  • "Toptancılar pazara getiriyor alıyoruz. Günde 100 tane satıyorum ortalama" diye konuşurken, bir başka maske satıcısı da: "Dün başladım satmaya 100 tane aldık. Sokakta bir arabada satıyorlardı. Baktım herkes alıyor ben de aldım. 3-3.5 arası aldım. Bir iznim yok satmak için. Bunu yıkayıp yıkayıp takıyorlar. Beyazlar daha sağlıksızmış, bakteri yapıyormuş. Yıkayıp yıkayıp kullanabiliyorsun ben de kullanıyorum. Bugün satış yok herkes satıyor."

Tütüncü maske satıcı oldu

Pazar alanında adım başı seyyar satıcılar tarafından satışı yapılan maskeleri cadde üzerinde bir tütüncünün de satması dikkat çekti. Tütün satan işletmeci , "Maskeler bir arkadaşın bugün koyduk satıyoruz. Tanesi 5 lira" diye konuştu.


#Sultangazi
#Pazar
#Nano Maske
#Koronavirüs
4 yıl önce
default-profile-img