|

Türk Kızılay ve TikTok koronavirüs ile mücadelede işbirliğine gitti

Türkiye'de de çok sayıda kullanıcısı olan ve seviyesiz paylaşımlardan dolayı eleştiriler alan kısa video uygulaması TikTok, Dünya Sağlık Örgütü ile yürüttüğü koronavirüs kampanyasının Türkiye ayağında Kızılay ile iş birliği yaptı. Türk Kızılay'ının "Önlemini Al Sağlıklı Kal" kampanyası kapsamında kendi içeriklerini oluşturan TikTok fenomenleri, koronavirüsten nasıl korunulabileceğini ve alınması gereken tedbirleri videolar aracılığıyla anlatıyorlar. Videolarda salgına karşı farkındalık çalışmaları ve toplum sağlığına dikkat çekiliyor. #Önlemalsağlıklıkal etiketiyle yapılan paylaşımlarda, alınması gereken önlemleri işaret diliyle anlatan kullanıcılar da var.

15:57 - 8/04/2020 Çarşamba
Güncelleme: 18:00 - 8/04/2020 Çarşamba
AA
Arşiv
Arşiv

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, kısa video uygulaması TikTok, Dünya Sağlık Örgütü ile yürüttüğü koronavirüs kampanyasının Türkiye ayağında, Kızılay ile iş birliği yaptı. Türk Kızılay'ın "Önlemini Al Sağlıklı Kal" kampanyası için kendi içeriklerini oluşturan tanınmış TikTok fenomenleri, koronavirüsten nasıl korunulacağını ve alınması gereken tedbirleri videolar aracılığıyla anlatıyor. Bu kapsamda, TikTok fenomenleri Kovid-19 farkındalık çalışmaları ve toplum sağlığı için paylaşımlar yapıyor.

  • Hastalıktan nasıl korunulacağına dair içerikler paylaşılan videoların yanı sıra kullanıcılar da önlemlerini "#önlemalsağlıklıkal" etiketiyle paylaşabiliyorlar.

14 önemli kural detayı

Virüsten korunmak amacıyla yapılan paylaşımlarda eğlenceli olduğu kadar öğretici videolar da bulunuyor.
Farkındalık amacıyla videolar paylaşan 14 içerik üreticisi, 14 önemli kuralı, evlerini nasıl temizlediklerini, hijyen kurallarını ve evde nasıl vakit geçirdiklerini eğlenceli videolarla takipçilerine aktarıyor.

İşaret diliyle içerik üretme

  • Kızılay'ın oluşturduğu kampanya kapsamında "#önlemalsağlıklıkal" etiketiyle yapılan paylaşımlarda işaret diliyle alınması gereken önlemleri anlatan kullanıcılar da var. Ellerini nasıl yıkadıklarını gösterenler, sosyal mesafeyi nasıl koruduklarını komik videolarla kurgulayan fenomenler de ilgiyle takip ediliyor.

"Covid-19" butonu

Global farkındalık çalışmalarını Dünya Sağlık Örgütü ile yürüten TikTok, Kızılay tarafından hazırlanan Kovid-19 bilgilendirme sayfasının da resmi destekçisi oldu. Ana sayfada herkesin gördüğü "Covid-19" butonu ile erişime açık olan bilgilendirme sayfasında içerikler paylaşılıyor.

#TikTok fenomenleri
#Türk Kızılay
#tik tok
#dünya sağlık örgütü
#koonavirüs
#Kovid-19
#salgın
4 yıl önce