|

Türkiye'nin 14 Ocak koronavirüs tablosu: Vaka sayısı 9 binin altında

Sağlık Bakanlığının Koronavirüs Bilgilendirme Sayfası'nda yer alan veriler güncellendi. Siteye yüklenen 14 Ocak koronavirüs tablosu incelendiğinde vaka sayısının uzun zaman sonra ilk kez 9 binin altına düştüğü görülürken, ölü sayısı ise bir süredir aynı seviyede seyrediyor. İşte 14 Ocak koronavirüs ölü, hasta, vaka sayısı...

19:49 - 14/01/2021 Thursday
Güncelleme: 20:28 - 14/01/2021 Thursday
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı. Tablodaki verilere göre vaka sayısı uzun zaman sonra ilk kez 9 binin altına düştü.



14 Ocak'ta kaç kişi öldü?

  • Son 24 saatte 169 bin 847 Kovid-19 testi yapıldı, 8 bin 962 kişinin testi pozitif çıktı, 170 kişi hayatını kaybetti. Hasta sayısı 958 olarak açıklandı.
    Son 24 saatte 9 bin 11 kişinin Kovid-19 tedavisi/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 2 milyon 236 bin 938'e yükseldi.


Toplam test sayısı kaç?

Test sayısı 26 milyon 899 bin 442'ye ulaştı. Vaka sayısı 2 milyon 364 bin 801,
vefat sayısı 23 bin 495, ağır hasta sayısı 2 bin 512 oldu.
  • Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 4,5, yatak doluluk oranı yüzde 45,5, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 60,6, ventilatör doluluk oranı yüzde 31,4, ortalama temaslı tespit süresi 8 saat, filyasyon oranı ise yüzde 99,9 olarak gerçekleşti.

Geçtiğimiz 7 günün koronavirüs verileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs aşısı oldu

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti MYK toplantısı sonrası Ankara Şehir Hastanesi'nde Kovid-19 aşısı yaptıracağı açıklanmıştı.
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs aşısı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs aşısı olduktan sonra açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI ŞÖYLE:
  • Değerli arkadaşlar öncelikle Ankara Şehir Hastanemiz olarak hakikaten tüm personeliyle, başhekimiyle, doktorlarıyla, hemşireleriyle, burada çok büyük bir mücadeleyi, bu koronavirüs süresi içerisinde sürdürdüler.
    Aşılarımız gelir gelmez, bakanımız 'ilk aşıyı ben yaptıracağım' dedi ve ilk aşıyı yaptırdı. Bilim Kurulu üyelerimiz yaptırdı. Ben de 'aşıyı yaptıracağım' demiştim.
    Ben ve MYK'daki arkadaşlarımız da buradaki aşıları yaptırdık yaptırıyoruz. Türkiye genelinde şu anda 300 bini aşmış vaziyette.

SİYASİ LİDERLER AŞILANMA NOKTALARINDA AŞIYI TEŞVİK EDERLERSE ÇOK İSABETLİ OLUR

Benim şöyle bir özellikle istirhamım var. Başta siyasi liderler olmak üzere, bunun yanında tüm milletvekillerimiz olmak üzere,
lider kadrolar olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onların da belirlenmiş olan aşılanma noktalarında bu aşıyı teşvik ederlerse
çok isabetli olacağına inanıyorum.

24-30 MİLYON DOZ GELECEK

  • Burada Bilim Kurulu'nun belirlediği bir süreç var. Bunlar da yaş gruplarına göre bu sürecin içerisinde.
    Şu anda ilk etapta gelen aşı miktarı belli. Ardından yaklaşık 24-30 milyon doz gelecek. Süratle bunu sürdürelim istiyoruz. Nerelerde bu kampanyayı nasıl sürdüreceğimizi Sağlık Bakanlığımız belirlemiş vaziyette.
    Bu süreç dün itibarıyla başladı, yoğun bir şekilde devam ediyor, devam edecek."
#Koronavirüs
#Sağlık Bakanlığı
#Türkiye
#Vaka
#Ölü
3 years ago