|

KPSS lisans puan hesaplama: Lisans, önlisans ortaöğretim puanları hesaplama nasıl yapılıyor?

ÖSYM tarafından 31 Temmuz 2022'de düzenlenen daha sonra oturumları iptal edilen KPSS genel yetenek-genel kültür sınavı ile Eğitim Bilimleri oturumları tamamlandı. Sınavların bitmesinden sonra gözle ÖSYM’nin açıklayacağı 2022 KPSS lisans soru ve cevap anahtarlarına çevrilmişti. KPSS genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamı ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden erişime açıldı. KPSS lisans puan hesaplama lisans soru ve cevaplarının açıklanmasından sonra merak edilmekte. Peki KPSS ortaöğretim puan hesaplama nasıl yapılır? KPSS ortaöğretim puan hesaplama kaç soru kaç puan getirir? KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? İşte lisans KPSS puan hesaplama.

09:27 - 19/09/2022 Pazartesi
Güncelleme: 09:39 - 19/09/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
KPSS puan hesaplama (Lisans, önlisans, ortaöğretim)
KPSS puan hesaplama (Lisans, önlisans, ortaöğretim)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 31 Temmuz'da düzenlenen ancak iptal edildiğinden yeni takvime göre yeniden yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans oturumları tamamlandı.

Adaylara, sabah 10.15'te başlayan Genel Yetenek ve Genel Kültür testinde 120 soruya karşılık 130 dakika, 14.45'te başlayan Eğitim Bilimleri testinde 80 soru için 100 dakika süre verildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 31 Temmuz'da düzenlenen ancak iptal edildiği için yeni takvime göre bugün yeniden yapılan 2022-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarının temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav soruları adayların erişimine açıldı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, bugünkü oturumların temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarının yüzde 10'u yayımlandı.

Sınava başvuran adaylar ise temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM'nin
internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek. Temel soru kitapçığı görüntüleme süreci 28 Eylül 2022 saat 23.59'da sona erecek.

2022 KPSS alan bilgisi sınavı ne zaman yapılacak?

31 Temmuz'da yapılan KPSS Lisans oturumlarının iptal edilmesinin ardından ertelenen oturumlar da 24 Eylül itibarıyla yapılacak.

Bu kapsamda, 2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) 24 Eylül'de saat 10.15'te, Alan Bilgisi 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) aynı gün saat 14.45'te, Alan Bilgisi 3. oturumu (işletme, muhasebe, istatistik) 25 Eylül saat 10.15'te gerçekleştirilecek.

2022 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı ne zaman?

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 2 Ekim'de saat 10.15'te, ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45'te yapılacak.

2022 KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM takvimine göre sınavların sonuçları 21 Ekim'de açıklanacak.

Ön lisans mezunlarının gireceği 9 Ekim'de düzenlenecek 2022-KPSS Ön Lisans sonuçları ise 3 Kasım'da ilan edilecek.

KPSS puan hesaplama

Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır. Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir. Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır.

KPSS lisans kaç net kaç puan getirir?

  • KPSS lisans sınavına giren adaylar KPSS puan hesaplamalarını merak ediyor. KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir. Yine KPSS lisans sınavında 91 net çeken adayın alacağı puan 90 olacaktır.

KPSS önlisans kaç net kaç puan getirir?

35 net ile 70 puan elde edilirken, 58 net ile 80 puan elde edilir.

KPSS'de 70 net kaç puan getirir?

KPSS önlisans sınavında 70 net çıkartan adayın alacağı puan 85 olacaktır.

KPSS sınavında 82 net kaç puan getirir?

Sorusu da yine adaylar tarafından sorgulanmakta. KPSS önlisans sınavında 82 net 90 puan getirecektir.

#KPSS puan hesaplama
#ösym
#KPSS puan HESAPLAMA ÖABT
#KPSS Ortaöğretim Puan HESAPLAMA
#2022 kpss önlisans puan hesaplama
#KPSS net HESAPLAMA
2 yıl önce