|

KPSS ön lisans tercihleri ne zaman başlayacak? Gözler ÖSYM'de

KPSS ön lisans tercihleri için, sonuçların 3 Kasım’da ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından bekleyiş başladı. KPSS ön lisans sonuçlarını alan adaylar tercihlerini gerçekleştirecek. Bugün KPSS önlisans branş sıramaları belli oldu. KPSS tercihleri 2022 KPSS ön lisans tercih kılavuzunun yayınlanması ile başlamış olacak. Peki, 2022 KPSS ön lisans tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak? KPSS tercih kılavuzuna göre ön lisans tercihleri nasıl yapılacak? İşte ayrıntılı bilgiler...

15:02 - 21/11/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
KPSS ön lisans tercih
KPSS ön lisans tercih

KPSS Ön Lisans sınavına katılım sağlayan adaylar tercih yapmak için sabırsızlanıyor. KPSS tercihleri ne zaman sorusu yoğun ilgi görüyor. Peki ÖSYM tarafından KPSS Ön lisans tercih kılavuzu yayımlandı mı? İşte son güncel durum..

KPSS ÖN LİSANS TERCİHLERİ BAŞLADI MI?

KPSS ön lisans tercih tarihleri ile ilgili resmi açıklama henüz gelmedi. KPSS ön lisans tercih tarihleri, ÖSYM tarafından yayınlanacak KPSS ön lisans tercih kılavuzu ile belli olacak.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2022/1 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin
internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

KPSS ÖN LİSANS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

nda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Ancak KPSS ön lisans tercih kılavuzu henüz ÖSYM tarafından yayınlanmadı. Tercih kılavuzunun yayınlanması için lisans, ön lisans ve ortaöğretim lise sınav sonuçlarının açıklanması beklenmektedir. KPSS ortaöğretim sınavı, 6 Kasım 2022 Pazar günü düzenlenecek. KPSS ortaöğretim sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından
yayınlanacak. Konu ile ilgili ÖSYM'den resmi bir açıklama geldiğinde haberimizde yer verilecektir.

KPSS ÖNLİSANS TABAN PUANLARI 2022

KPSS önlisans taban puanları merak ediliyor. Geçtiğimiz yılların atama puanları ile bölümler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

2022 KPSS ön lisans sonuçları açıklandı! ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''09 Ekim 2022 tarihinde uygulanan 2022-KPSS Ön Lisans sınavı'na ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarını 03 Kasım 2022 tarihinde 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin
adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecektir.''
#kpss
#kpss önlisans
#kpss tercihleri
#kpss tercih ekranı
#ösym
#ösym kpss tercih
#kpss 2022 önlisans
#ais.osym.gov.tr
1 yıl önce