|

KPSS puan hesaplama robotu 2018!

KPSS puan hesaplama işlemleri haberimizde. KPSS sınavının ardından soruların belli olmasıyla birlikte adaylar tahmini olarak kaç net yaptıklarını öğrenebilir. Aklınızda kalan netlerle birlikte KPSS puan hesaplaması yapabilir ve ortalama kaç puan alacağınızı tahmin edebilirsiniz. İşte 2018 KPSS puan hesaplama.

Yeni Şafak
08:31 - 26/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:47 - 26/07/2018 Perşembe
Diğer
KPSS puan hesaplama işlemleri haberimizde.
KPSS puan hesaplama işlemleri haberimizde.
KPSS puan hesaplama
işlemlerini sizler için hazırladık. KPSS soru ve cevap anahtarının açıklanmasıyla birlikte adaylar tahmini olarak kaç net yaptıklarını görebilecekler. ÖSYM tarafından dün KPSS gerçekleştirildi ve adaylar sınavın hemen ardından ortalama kaç net yaptıklarını öğrendi. Sizler de net sayınıza göre puan hesaplamak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte 2018 KPSS puan hesaplama.


Yukarıdaki adresten öncelikli olarak Lisans şıkkını seçiniz. Daha sonra Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden tahmini olarak kaç net yaptığınızı yazınız. Ardından da hesaplama notunuzu yazınız ve çıkan sonucu görebilirsiniz.

Kısaltmalar

KPSS : Kamu Personel Seçme Sınavı

ASP : Ağırlıklı standart puan

X : ASP dağılımının ortalaması

S : ASP dağılımının standart sapması

B : ASP dağılımındaki en yüksek ASP
KPSS puanı hesaplama aracıyla hangi türdeki KPSS puanlarını hesaplayabilirim?

Hesaplama.net KPSS puanı hesaplama aracıyla KPSSP3, KPSSP10, KPSSP93, KPSSP94 ve KPSSP121 de dahil olmak üzere P1 ile P124 arasındaki tüm puan türlerindeki KPSS puanlarınızı hesaplayabilirsiniz.

KPSS puanı kaç yıl geçerlidir?

KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

ÖABT nedir?

ÖABT, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Öğretmen kadroları için KPSS`ye başvuran adaylar, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmak zorundadır.

#KPSS
#Puan hesaplama
#KPSS puan hesaplama
6 yıl önce