|

Yürüyen Köşk ziyarete açıldı

Yalova Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılan Yürüyen Köşk'ün kapıları, Atatürk'ün kente gelişinin 84. yıl dönümünde halka açıldı.

Aa
00:00 - 20/08/2013 Tuesday
Güncelleme: 10:04 - 20/08/2013 Tuesday
Yeni Şafak
Yürüyen Köşk ziyarete açıldı
Yürüyen Köşk ziyarete açıldı

Vali Esengül Civelek, açılışta yaptığı konuşmada, Yürüyen Köşk'ün önemine dikkati çekerek, Atatatürk'ün kente özel ilgi gösterdiğini vurguladı.

Kente gelişinin 84. yıl dönümünde Atatürk'ü, rahmet, şükran, saygıyla andığını belirten Civelek, şunları söyledi:

"Ulu Önder Atatürk, tarihin her döneminde bir sağlık merkezi, bir dinlenme merkezi olan termalimize büyük önem vermiş, sık sık termalimize gelerek 1930-1938 yılları arasında ilimizde zaman zaman yaşamıştır. Ulu Önder Atatürk'ün Yalova'ya ilgisi ve sevgisi büyüktür. Ülkemizin hiçbir ilinde olmadığı şekliyle Yalova'mızda Atatürk'ün 3 köşkü, 2 çiftliği bulunmaktadır. Yürüyen Köşk, Atatürk köşkleri içerisinde en gösterişsiz, küçük, mutevazı olanıdır ama eşsiz olanıdır. Yürüyen Köşk'ü eşsiz kılan, hikayesindedir. Bir ağaç dalının kesilmemesine gösterilen hassasiyet, Ulu Önder Atatürk'ün dünyaca örnek alınacak yüksek çevre bilincinin, doğa ve ağaç sevgisi yönünün olduğunu ortaya koymaktadır."

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Taner Aksoy, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve davetlilerin katıldığı törende köşkün açılışı yapıldı.

Açılışan ardından Yürüyen Köşk'ten Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'na meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi, burada ışık ve ses gösterisi yapıldı.

11 years ago