|

Levent Nazifoğlu'nun istifası borsaya bildirildi- Galatasaray haber

Galatasaray Kulübü, Levent Nazifoğlu'nun istifasını borsaya bildirdi.

Yeni Şafak
17:13 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:10 - 24/03/2017 Cuma
IHA
Levent Nazifoğlu'nun istifası borsaya bildirildi-
Levent Nazifoğlu'nun istifası borsaya bildirildi-

Galatasaray Kulübü, Levent Nazifoğlu'nun istifasını borsaya bildirdi. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, "Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Levent Nazifoğlu 20.03.2017 tarihi itibariyle, Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etmiştir. Yönetim Kurulumuz istifa ile boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine Türk Ticaret Kanunu'nun 363 üncü maddesi kapsamında, yasal şartları haiz, yeni bir üye seçip ilk genel kurulun onayına sunacaktır" denildi.



Süper Lig'de kulübenin 3'te 2'si değişti-Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunda şu ana kadar 12 takım, teknik direktör değişikliği yaptı. AA muhabirinin derlediği verilere göre, ligin başlangıcından 25. haftanın sonuna kadar olan bölümde 18 takımın 3'te 2'si "teknik müdahale"ye gitti.



Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, Antalyaspor, Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor, Bursaspor, Gençlerbirliği, Kayserispor, Aytemiz Alanyaspor, Adanaspor, Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor ve Osmanlıspor, sezona başladıkları teknik direktörlerle yollarını ayırdı. Lider Beşiktaş ve takipçisi Medipol Başakşehir ile ligin ikinci bölümünde çıkışa geçen Trabzonspor'un yanı sıra Fenerbahçe, Atiker Konyaspor ve Çaykur Rizespor, ligde sezona girdikleri teknik adamlarla yoluna devam eden takımlar oldu. Son olarak Osmanlıspor'da Mustafa Reşit Akçay ile Akhisar Belediyespor'da Tolunay Kafkas, görevinden ayrılan teknik direktörler arasına katıldı.



- Karaman'dan istifa sinyali - Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman da istifa sinyali verdi. Ligde 20 puanla 16. sırada bulunan Karadeniz temsilcisinin teknik direktörü Karaman, deplasmanda Gençlerbirliği'ne 1-0 yenildikleri maçın ardından "Bir şeyleri değiştirmek lazım, yönetimle görüşeceğim." ifadesini kullanmıştı.



- Akçay, Osmanlıspor'a ilkleri yaşattı - Osmanlıspor'da geçen sezonun başında göreve gelen Akçay, Kasımpaşa'ya deplasmanda 3-2 yenildikleri maçın ardından istifa etti. Başkent ekibinin Süper Lig'e yükseldiği sezon göreve getirilen tecrübeli teknik adam, mor-sarılılarla 82 maçta 34 galibiyet, 23 beraberlik ve 25 mağlubiyet aldı. Osmanlıspor'u Süper Lig'deki ilk senesinde 5. yapan ve başkent ekibinin tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'ne katılmasını sağlayan Akçay, son haftalarda alınan kötü sonuçların ardından görevini bıraktı. Akçay, Avrupa'ya veda edilmesi ve Osmanlıspor'un son 9 lig maçında sadece bir galibiyet alması sonucu istifasını sundu. Devre arasına 26 puanla 6. sırada giren mor-sarılı ekip, 25. hafta sonunda 12. sıraya kadar geriledi.



- Ege temsilcisi, 3. teknik direktörünü arıyor- Akhisar Belediyespor'da 3. haftada Cihat Arslan'ın yerine geçen Tolunay Kafkas, küme düşme hattındaki Adanaspor'a karşı alınan 2-1'lik mağlubiyet sonrası basın toplantısında görevinden ayrıldığını açıkladı. Süper Lig'de haftaya 27 puanla 14. sırada giren Akhisar Belediyespor'un son 5 maçının 4'ünü kaybetmesi ve küme düşme hattından uzaklaşamaması nedeniyle Ege temsilcisinde Kafkas dönemi de sona erdi. Akhisar Belediyespor, böylece Cihat Arslan ve Tolunay Kafkas'ın ardından üçüncü teknik direktörünü aramaya başladı.



- Teknik direktör raporu - Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunda şu ana kadar görev alan teknik direktörler şöyle:



Takım Teknik direktör Teknik direktör Teknik direktör



Galatasaray Jan Olde Riekerink Igor Tudor


Antalyaspor Jose Morais Rıza Çalımbay


Kasımpaşa Rıza Çalımbay Kemal Özdeş


Kardemir Karabükspor Igor Tudor Zoran Barisic


Bursaspor Hamza Hamzaoğlu Mutlu Topçu


Osmanlıspor Mustafa Reşit Akçay Belli değil


Gençlerbirliği İbrahim Üzülmez Ümit Özat


Kayserispor Hakan Kutlu Sergen Yalçın


Akhisar Belediyespor Cihat Arslan Tolunay Kafkas Belli değil


Aytemiz Alanyaspor Hüseyin Kalpar Safet Susic


Adanaspor Krunoslav Jurcic Levent Şahin


Gaziantepspor İsmail Kartal İbrahim Üzülmez Bülent Uygun




#Galatasaray
#Levent Nazifoğlu
#İstifa
#Borsa
7 yıl önce