|

LGS sınavına girmeyenler nasıl tercih yapacak?

LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 1 milyondan fazla öğrenci için LGS tercih süreci bugün başlamış oldu. LGS sınavına giren adaylar sonuçlarına göre lise tercihlerini gerçekleştiriyor. Peki, LGS sınavına girmeyenler nasıl tercih yapacak? LGS sınavına girmeyenler ne yapacak, nasıl yerleşecek? İşte bu sorunun yanıtı...

11:58 - 4/07/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
LGS tercihleri
LGS tercihleri

LGS tercihleri bugün başladı. 5 Haziran’da düzenlenen lise sınavı sonrası 2022 MEB takvimine göre; LGS sonuçları 30 Haziran’da açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından ise LGS tercih işlemleri merak kazandı. Lise tercihleri LGS tercih kılavuzu bilgilerine göre yapılacak olup işlemler e-Okul üzerinden gerçekleştirilecek. Lise tercihleri kılavuzda yer alan taban puanlar ve yüzdelik dilimlere göre yapılacak. Peki; LGS sınavına girmeyenler nasıl tercih yapacak?

LGS TERCİHLERİ BAŞLADI MI?

LGS tercihleri 4 Temmuz Pazartesi günü başladı. Tercihler 20 Temmuz'a kadar tamamlanacak.

LGS SINAVINA GİRMEYENLER NASIL TERCİH YAPACAK?

LGS'ye girmeyenler okul puanlarına göre yerel yerleştirmeyle liselere yerleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklayacağı tarihlerde öğrenciler e-Okul üzerinden okul tercihi yapacak.

LGS’ye girmeyenler yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ve pansiyonlu okullar olmak üzere 2 grupta tercih yapacak. Bu durumda da 10 okul tercih edebilecek.

Sınava girmemiş öğrencilere sınavla öğrenci alan okulların ekranı açılmayacak.

LGS TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Merkezî yerleştirme; merkez sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları/proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek.

Öğrenciler, Bakanlığın kullanıma açtığı tercih robotuyla istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebilecek. Tercih robotuyla okul türleri, il, ilçe ve 2021'e ait yüzdelik dilimlerine göre arama yapılabiliyor.

LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 25 Temmuz 2022 tarihinde "www.meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.

#lgs
#lgs tercihleri
#lgs sınavına girmeyenler
2 yıl önce