|

Lise kayıtları ne zaman başlayacak 2022?

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerini yapan 8. sınıf öğrencileri 2. nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından lise kayıt tarihlerini araştırmaya başladı. Lise kayıtları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek son dakika açıklamasına çevrildi. LGS 3. nakil başvuruları alınmaya devam ederken lise kayıtlarının ne zaman yapılacağı merak kazandı. Peki, 2022 lise kayıtları ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek? İşte detaylar...

08:37 - 16/08/2022 Salı
Yeni Şafak
Lise kayıtları
Lise kayıtları

LGS tercih sonuçlarının belli olmasının ardından kazandığı liseye kayıt yaptırmak isteyen binlerce öğenci, lise kaydı için gereken belgeleri araştırmaya başladı. Kazandığı liseye nasıl kayıt yaptıracağını, kayıt için gerekli evrakları merak edenler için 2022 lise kayıt tarihleri ve istenen evrakların listesi haberimizde...


BAKAN ÖZER'DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme sürecinin devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları başladı. 25-29 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 1 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1-5 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos 2022'de tamamlanmış olacak. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos 2022'de yerleştirme süreci tamamlanacak."

LİSE KAYITLARI NE ZAMAN?

Ortaöğretime Geçiş, Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'na göre; yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları -açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Konuya ilişkin yeni bir açıklama geldiği takdirde haberimiz güncellenecektir.

LİSE 3. NAKİL BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları 25-29 Temmuz arası alındı. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları, 1 Ağustos'ta açıklandı.

İkinci nakil tercihleri 1-5 Ağustos'ta alındı, yerleştirme sonuçları ise 8 Ağustos'ta duyuruldu.

İki nakil sürecinde de hiçbir okula giremeyen öğrenciler, yerleştirme ve nakil komisyonları aracılığıyla yerleştirilecek. Bu öğrencilerin başvuruları komisyonlarca 9-17 Ağustos'ta alınacak ve 19 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak.

#lise kayıtları
#lise kayıt tarihleri
#meb
2 yıl önce