|

LYS matematik soruları cevapları! LYS-1 matematik sınavı bitti!

LYS matematik soruları cevapları açıklandığı anda haberimizde olacak. 19 Haziran 2016 günü saat 10.00'da başlayan LYS-1 matematik sınavı sona erdi. LYS matematik sınavında 50 soru soruldu ve 75 dakika ve 30 geometri sorusu için de 60 dakika verildi. Milli eğitim Bakanlığı (MEB) ÖSYM tarafından yapılan LYS matematik sınavı soruları cevapları için haberimizdeki bağlantıları kullanınız.

Yeni Şafak
12:36 - 19/06/2016 Pazar
Güncelleme: 09:53 - 19/06/2016 Pazar
Diğer
LYS matematik soruları cevapları

ne zaman açıklanacak? İyi bir meslek için iyi bir üniversiteye gitmek gerek; iyi bir üniversite içinse başarılı bir

LYS

puanı demektir. Milyonlarca öğrencinin girdiği LYS sınavları dün yapılmaya başlandı. Bugünde LYS-1 matematik sınavı yapıldı. Sınav sonrası adaylar

LYS matematik soruları

ve cevaplarını merak ediyor. Sınav tek oturumda uygulandı ve adaylara toplam 135 dakika süre verildi. Adaylara,

LYS-1

'de matematik testindeki 50 soru için 75 dakika, geometri testinde ise 30 soru için 60 dakika süre tanındı. LYS puan hesaplama aracıyla

YGS 1

, YGS 2, YGS 3, YGS 4, MF 1, MF 2, MF 3, MF 4, TM 1, TM 2, TM 3, TS 1, TS 2, DİL 1, DİL 2 ve DİL 3 puan türündeki LYS puanlarınızı hesaplayabilirsiniz.



LYS matematik soruları cevaplarının ne zaman açıklanacağına dair henüz net bir bilgi bulunmamaktadır. LYS matematik soruları cevapları açıklandığı andan itibaren aşağıdaki bağlantı üzerinden soru ve cevaplara ulaşabilirsiniz.



LYS Matematik sınav soruları cevapları için linke tıklayınız:


Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında matematik alanında yapılan ve saat 10.00'da başlayan LYS-1, 12.15'de sona erdi.






Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirilen sınavda, başvuran 863 bin 176 aday ter döktü. Adaylar başvurularına göre, 25 Haziran Cumartesi günü sabah fen bilimleri alanındaki LYS-2, aynı gün öğleden sonra yabancı dil alanındaki LYS-5; 26 Haziran Pazar günü ise edebiyat-coğrafya alanındaki LYS-3'e girecek.






Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2010 yılından itibaren uygulamaya başlanan test türü bir sınavdır. Her yıl haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen sınav, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında bulunan ilköğretim, lise ve üniversite binalarında uygulanır. Sınav Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Gürcistan veya Kazakistan`da üniversiteye girmek isteyen sadece YGS`yi geçmiş olan adayların girdiği bir sınavdır. Sınav soruları her sene ÖSYM tarafından hazırlanmakta ve sınav yapıldıktan birkaç saat sonra basın ve internet yoluyla cevap anahtarı ile birlikte duyurulmaktadır.



LYS nasıl bir sınavdır?


LYS, 5 oturumdan oluşur. Bu oturumlar uygulanma sırasına göre; LYS-4, LYS-1, LYS-5, LYS-2 ve LYS-3 şeklinde sıralanır. Her sınav farklı bir alan ve yeteneği sınar. Bu sınavlar aynı anda yapılmaz fakat aynı gün içerisinde yapılabilir. YGS`yi geçen her kişi istediği her sınava girebilir. 2010 yılında değişen yeni sınav sistemine göre Türkiye Cumhuriyeti sınırlarındaki tüm üniversiteler adayları seçerken alanlarına yönelik olarak adayları seçerler ve bu yönde belirli puan türleri oluşturlar. Adaylar kendi alanları dahilinde veya kendi alanları dışında bir üniversite tercih edebilirler.



LYS puanı nedir?


Bir öğrencinin Lisans Yerleştirme Sınavında yapmış olduğu netler kullanılarak değişik türlerde hesaplanan puandır.



LYS puanı nasıl hesaplanır?


LYS Puanı özel formüller ve geçmiş yıllarda uygulanan LYS`deki istatistiksel veriler kullanılarak hesaplanmaktadır.



LYS`ye girmek için herhangi bir ön baraj sınavı var mı?


2010 yılı itibariyle ÖSYM iki aşamalı sınav sistemi geçmiştir. Bu sınavların adları YGS ve LYS`dir. Bu sınavlardan YGS sınavı, LYS sınavından daha önce uygulanır çünkü bu sınav LYS sınavına girişi sağlayan bir baraj sınavıdır. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse Lisans Yerleştirme Sınav(lar)ına (LYS) başvuru yapabileceklerdir. LYS'lere katılma hakkı elde eden adaylar, 5 LYS'den, hesaplanmasını istedikleri puan türlerine uygun olan sınav veya sınavlara katılabilirler. (ÖSYM 2 LYS`ye katılımı önermektedir.) YGS, ağırlıklı olarak müfredatın ortak bölümünü kullanırken; LYS, ağırlıklı olarak müfredatın alan bölümünü kullanır.



LYS adaylarına sıkı arama


Edirne'de üniversiteye giriş sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek adaylar, salonlara girişte sıkı aramadan geçirildi. Öğrenciler sınavda ter dökerken, ailelerde dışarı dua ederek onlara destek oldu. LYS-1'de ilk testine (Matematik), Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesinde girecek olan adaylar sabah saat 09.30 sıralarından itibaren aileleriyle ve yakınlarıyla birlikte okula geldi. Adaylar dışındaki yakınları yerleşke bahçesine alınmayınca kapıda beklemek zorunda kaldı.LYS'ye girecek adaylar kapıda polis ekiplerince sıkı kontrolden geçirildi. Kız adaylar kadın polis memurları tarafından saçları ve üzerleri sıkı kontrolden geçirilerek içeri alındı. Sınavların yapıldığı salonların içerisinden gazetecilerin görüntü almalarına izin verilmezken, içeri alınmayan adayların yakınları da yerleşkenin dışında beklemek zorunda kaldı.



LYS'ye Giren Öğrenciler Salonda, Veliler Dışarıda Ter Döktü


Kocaeli'de Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) ikinci oturumuna giren öğrenciler sorularla, çocuklarını dışarıda bekleyen aileler ise güneş altında ter döktü. Kocaeli Üniversitesi'nde sınava giren öğrencilere, dışarıda bekleyen aileleri güneş altında destek oldu. LYS'nin ikinci oturumunda matematik sınavına giren öğrencilere destek için gelen aileler, sıcak havaya rağmen bekledi.


Velilerden kimileri ağaç altında Kuran okudu, kimileri de örgü ördü. Hissedilen sıcaklığın 37 dereceye kadar çıktığı Kocaeli'de velilerin bazıları da sıcak havanın ve orucun etkisiyle yorgun düşerek ağaç altlarında uyuya kaldı. Güneş altında beklemenin zor olduğunu söyleyen veliler, çocuklarının başarılı olmalarının her şeyden önemli olduğunu belirtti.



LYS matematik soruları cevapları açıklandığı anda haberimizde olacak. 19 Haziran 2016 günü saat 10.00'da başlayan LYS-1 matematik sınavı sona erdi. LYS matematik sınavında 50 soru soruldu ve 75 dakika ve 30 geometri sorusu için de 60 dakika verildi. Milli eğitim Bakanlığı (MEB) ÖSYM tarafından yapılan LYS matematik sınavı soruları cevapları için haberimizdeki bağlantıları kullanınız.










#LYS
#LYS-1 Matematik Sınavı
#ÖSYM
#MEB
#MYS puan hesaplama
#LYS matematik soruları cevapları
8 yıl önce