|

Mahmut Hoca Efendi Kimdir? İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu hayatı ve sözleri

93 yaşında hayatını kaybeden büyük İslam Alimi Mahmut Efendi Hakk'a yürüdü. Mahmut Hoca Efendi'nin cenazesi bugün kılınacak olan namazın ardından toprağa verilecek. Arkasında ilim talebeleri ve İslami eserler bırakan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatının ardından hayatına dair bilgiler merak kazandı. Peki, İsmailağa Cemaati lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, nerede yaşamıştır? Mahmut Efendi nerelidir? Mahmut Efendi sözleri, eserleri, kitapları ve hayatına dair birçok ayrıntı haberimizde.

11:25 - 24/06/2022 Cuma
Güncelleme: 15:54 - 5/10/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Mahmut Efendi hayatı, eserleri
Mahmut Efendi hayatı, eserleri

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu vefat etti. Mahmut Efendi olarak tanınan Ustaosmanoğlu'nun ölüm haberini torunu sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Sevenleri bu üzücü haberle sarsılırken, Mahmut Efendi hakkında bilgiler merak konusu oldu. Peki, Mahmut Efendi kimdir, kaç yaşında, nereli? Mahmut Ustaosmanoğlu sözleri, eserleri haberimizin içeriğinde.

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

Mahmut Efendi geçtiğimiz günlerde yaşlılığa bağlı nedenlerle hastaneye kaldırılmıştı. 6 Haziran 2022 tarihinde enfeksiyona bağlı rahatsızlığı sebebiyle hastanede tedavi altına alınan Ustaosmanoğlu, 23 Haziran 2022'de hayatını kaybetti.

1929 senesinde Trabzon’da dünyaya gelen, Mahmut Ustaosmanoğlu, 1954 senesinde İsmailağa Camii’nde imamlık görevine başladı ve bu görevini 1996 senesinde emekli olana kadar sürdürdü.

İlk evliliğini 1945 yılında henüz 16 yaşındayken teyzesinin kızı Zehra Ustaosmanoğlu ile gerçekleştiren Mahmut Ustaosmanoğlu, ilk eşinin vefatının ardından Müşerref Ustaosmanoğlu ile evlendi. Ustaosmanoğlu, biri kız olmak üzere 3 çocuk babasıdır. İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yetiştirdiği talebeleri arasında “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de vardır.

MAHMUT USTAOSMANOĞLU ESERLERİ

Ruhul Furkan Tefsiri (Henüz 19. cilde kadar yazılmıştır ve 54 cilt olması beklenmektedir) (Açıklamalı Kur'an tefsiri)

Sohbetler (9 Cilt) (Kendi yapmış olduğu sohbetler)

Risale-i Kudsiyye (2 Cilt) (Yanyalı Mustafa İsmet Garibullah'ın eserinin tercüme ve izahı)

Umre Sohbetleri

Fatiha Tefsiri

Âyete'l Kürsî ve Amene'r-Rasûlü Tefsiri

Kur'an-ı Kerim'in Faziletleri ve Okuma Âdabı

Efendi Babam Buyurdu ki

Kurânı Mübîn ve Kelime Mânalı Meâli Âlîsi

Kuranı Mecid ve Tefsirli Meali Alisi

Efendi Hazretlerimizin Hatm-i Hâce Sohbetleri

İrşadül Müridin

Mahmud Efendi Hazretlerinden Duâlar

Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Hazretleri ile Huzur İkliminde İrşad Umresi 2011

Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu Ödül Töreni

Tembihat

Mektubatı Mahmudiyye

MAHMUT EFENDİ'NİN VASİYETİ

Öte yandan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümü sonrası Cübbeli Ahmet Hoca'nın yıllar önce HaberTürk'e verdiği röportajda söyledikleri yeniden gündem oldu. Cübbeli, o röportajda Ustaosmanoğlu'nun kendisinden bir istekte bulunarak "Hocamın yanında hizmet bana da nasip oldu. 30 sene kadar önce bir gün kendisine tefsir okuduğum anda buyurdu ki 'Benim yakınımda kendine bir mezar al. Bana orada tefsir okursun.' Tabii evliyaların sözleri boşuna olmaz. Ben bir müjde anladım buradan. İnşallah imanla ölmem nasip olacak ki bir evliya bana kabirde birliktelik vaadediyor. Benim için en büyük müjdedir." demişti.

#mahmut efendi sözleri
#mahmut efendi hayatı
#mahmut ustaosmanoğlı
#mahmut ustaosmanoğlu kimdir
#mahmut efendi nereli
#mahmut efendi yaşamı
#mahmut efendi eserleri
#mahmut efendi kitapları
#mahmut ustaosmanoğlu eserleri
#mahmut hoca hayatı
#mahmut hoca eserleri
2 yıl önce