|

Manisa Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Manisa Seçim

Manisa Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları. Manisa il ve ilçelerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi için kimlere ne kadar oy geldi? Cumhurbaşkanlığı Seçim 2018 İşte adayların aldıkları oy sayısı ve oy oranları. Manisa Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu? Tüm detaylarıyla Manisa Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran Seçim 2018 Manisa seçim sonuçları sayfamızda.

Yeni Şafak
11:35 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 11:00 - 22/06/2018 Cuma
Diğer
24 Haziran 2018 Manisa ili Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu ve detayları haberimizde.
24 Haziran 2018 Manisa ili Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu ve detayları haberimizde.

Manisa Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Manisa ili ve ilçelerinin sonuçları sabırsızlıkla bekleniyordu. Tüm dünya için Manisa için en fazla merak edilen seçimlerden biri Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Manisa halkı seçim için erken saatlerde sandık başına gitti. Bazı adaylar ikinci tura kalmayı planlarken bazıları ise ilk turda Cumhurbaşkanı olup yeni hükümeti kurmak istiyor. Cumhurbaşkanı adayları Manisa'dan kaç oy aldı? Çoğunluğu sağlayan kim oldu? Cumhurbaşkanlığı Seçim 2018 Manisa'nın tüm detayları Manisa Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran 2018 seçim sayfamızda!

Manisa (Latince: Magnesia, Osmanlıca: مغنیسا), Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on dördüncü şehri. 2016 TÜİK verilerine göre 1.396.945 kişi Manisa'da yaşamaktadır. Anadolu Yarımadası'nın batısında, Ege Bölgesi'nin ortasında yer alır. Doğudan Uşak ve Kütahya, Güneyden Aydın ve Denizli, Kuzeyden Balıkesir ve Batıdan İzmir ile komşudur. 27°08’ ve 29°05’ doğu boylamları ile 38°04’ ve 39°58’ kuzey enlemleri arasında yer alır. 17 ilçesi bulunur. Toplam nüfus bakımından İzmir'den sonra Ege Bölgesinin 2. büyük ilidir. 2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı kanun ile büyükşehir olmuştur. "Şehzadeler Şehri" olarak da adlandırılan yerleşim, mesir macunu, sultaniye üzümü ve Manisa Tarzanı ile tanınır. Antik çağda "Magnesia", Roma İmparatorluğu döneminde tam ismiyle "Magnesia ad Sipylum" olarak anılmıştır. Şehir, Spil Dağının eteklerinde kurulmuştur. Gediz Nehrinin büyük bir bölümü il sınırları içerisinden geçmektedir.

Daha az bürokrasi, daha hızlı karar alma süreci

Yeni sistemin dikkat çeken önceliklerinden biri de bürokrasi ve karar alma süreci olacak.

Bürokraside kademeler azaltılarak görev alanları netleştirilecek ve yetki karmaşasının önüne geçilecek.

İnsan kaynağının etkin ve verimli kullanılması amacıyla insan kaynağı merkeze alınacak.

Türkiye'nin insan kaynakları envanteri oluşturularak yetenekler keşfedilip, "Genç Yetenek Projeleri" başlatılacak.

Bu kapsamda tersine beyin göçü projeleri sistemli hale getirilerek, kamu çalışanlarının performansını ve memnuniyetini artıracak projeler hayata geçirilecek.

"Güçlü Hükümet, Güçlü Meclis, Güçlü Türkiye"

"Küresel Güç Hedef 2023" sloganıyla dizayn edilen yeni sistem, dev ekonomi, dijital dönüşüm, bilimsel atılım, sosyal devlet ve lider ülke için "Güçlü Hükümet, Güçlü Meclis, Güçlü Türkiye" hedefini taşıyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'nin yeniden yapılandırılarak tazelenmesini ve daha büyük hedeflere koşmasını amaçlıyor.

Bakanlık sayısı 26'dan 16'ya indiriliyor

Yeni modele göre, etkin bir koordinasyon için bazı bakanlıklar birleştirilerek bakanlık sayısı 26'dan 16'ya düşürülecek. Yeni yapılanma kapsamında bazı bakanlıkların da isimleri değişecek.

Buna göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı" adıyla yeni bir çatı altında birleştirilecek.

Oluşturulacak yeni bakanlık, aileyi merkeze alan, her evden en az bir çalışanın olduğu yeni istihdam modeli ile daha mutlu insan ve toplum için hizmet verecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı ise "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı" adıyla birleştirilecek. Yeni oluşturulacak bakanlığın amacı, yüksek teknoloji ile küresel ve prestijli markalar üreterek yapay zekada öncü, akıllı teknolojilerde lider, bilgiyi üretmede merkez bir ülke hedefi olacak.

İhracatın 500 milyar dolara yükseltilmesi ve İstanbul'un dünyanın finans merkezi olması hedefiyle, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı da "Ticaret Bakanlığı" adı altında birleştirilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise "Tarım ve Orman Bakanlığı" çatısı altında bir araya gelecek. Yeni bakanlık, orman arazilerinin korunarak yedi bölge, dört iklimde, her tarlanın sulandığı, yılda iki ürünün alındığı, tarımda çeşitliliğin ve verimliliğin zirveye ulaştığı, teşviklerin artarak sürdüğü, yemyeşil bir Türkiye hedefi için çalışacak.

Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı da birleştirilerek, "Dışişleri Bakanlığı" çatısı altında dış politikada daha etkili, uluslararası gelişmelerde daha etkin rol oynayacak.

#Manisa Cumhurbaşkanlığı Seçim sonuçları
#Manisa Cumhurbaşkanlığı seçim 24 Haziran 2018
#Cumhurbaşkanlığı seçim Manisa 2018
#Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Manisa
#Manisa Cumhurbaşkanlığı oy oranları
#Manisa Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2018
6 yıl önce