|

Muş’a ’Kent Meydanı’ yapılacak-Muş yerel haber

Muş Devlet Hastanesinin eski hizmet binasının yer aldığı 26 bin 521 metrekare alan, Muş Belediyesine tahsis edildi.

Yeni Şafak
17:22 - 14/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:31 - 14/06/2017 Çarşamba
IHA
Muş’a ’Kent Meydanı’ yapılacak
Muş’a ’Kent Meydanı’ yapılacak

Muş Devlet Hastanesinin eski hizmet binasının yer aldığı 26 bin 521 metrekare alan, Muş Belediyesine tahsis edildi. Muş Devlet Hastanesinin eski hizmet binasının yerinin kent meydanı olması için uzun uğraşlar veren Başkan Asya, sonunda olumlu sonuçlar aldı.

Son olarak Başkan Asya’nın talebi üzerine Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatları doğrultusunda hızlandırılan çalışmalarla söz konusu yerin kent meydanı olarak kullanılası için tahsisi yapıldı. Belediye Başkanı Feyat Asya, bazı meclis üyeleri ve birim amirleri ile birlikte İl Defterdarı Mustafa Bakır’ı ziyaret ederek tahsisin tamamlanması için gerekli işlemleri yaptılar.

Tahsis işlemlerinin ardından duygularını paylaşan Başkan Feyat Asya, Muş için çok önemsedikleri bir hayali daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Bu şehre kent meydanı kazandıracaklarını her platformda dile getirdiklerini ifade eden Başkan Asya, "Göreve başlamadan önce bu halka söz verdik ve çeşitli taahhütlerde bulunduk. Verdiğimiz sözleri not alarak buna göre planlamalar yaptık. Allah’a şükürler olsun ki bugün görev süremizin yarısını geçtiğimiz bugünlerde taahhütlerini gerçekleştiren, halkının karşısına başı dik bir şekilde çıkmanın gururunu yaşıyoruz.

Taahhütlerimizden biri de bu şehre kent meydanı kazandırmaktı. Muş Devlet Hastanesinin yeni hizmet binasına taşınması ile eski hizmet binasının yerine kent meydanı yapmak üzere işlemlerimizi başlattık. Tabi bundan sonra uzun bir süreç başladı. Eski Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Muş’un kurtuluş yıldönümü dolayısıyla ilimize yaptığı ziyarette bu sözü verdi. Bu şekilde başlayan tahsis işlemimizi Başkanlar Kurulu toplantısında Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’dan tekrar talep edince kendisi de Sağlık Bakanlığı yetkililerine gerekli talimatı verdi. Hemen akabinde Sağlık Bakanlığı söz konusu yerin muvafakatnamesini Maliye Bakanlığı’na vermesi ile tahsis işlemleri yapıldı. Eski Devlet Hastanemizin bulunduğu 26 bin 521 metrekarelik alanın kent meydanı olarak tahsisinin sağlanmasında emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’a ve daha önce Sağlık Bakanlığı yapan Mehmet Müezzinoğlu’na, Maliye Bakanımız Naci Ağbal’a, Maliye Bakan Yardımcımız Cengiz Yavillioğlu’na, Milli Emlak Genel Müdürümüz Tufan Büyükuzun’a, Tahsisler Daire Başkanı Haluk Göğüş’e, ilimizin milletvekili Mehmet Emin Şimşek’e, ilimizin Valisi Seddar Yavuz’a, AK Parti İl Başkanımız Namık Ergün’e, İl Defterdarımız Mustafa Bakır’a, belediye meclis üyelerine ve belediyedeki bürokrat arkadaşlarımıza ve katkısı olan herkese şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

Kent meydanının yerinin kesinleşmesi ile Muş halkı kazanmıştır. Bununla ilimizin en büyük eksiklerinden olan meydan sorunu da giderilmiş olacak. Allah’ın izniyle projemizi en kısa sürede hazırlayacağız. Muş’a çok modern ve güzel bir kent meydanı kazandıracağız" ifadelerini kullandı. Başkan Asya, konuşmasının sonunda Eski Devlet Hastanesi yerinde bulunan yapıların da en kısa sürede yıkılacağını ve oradaki çirkin görüntünün ortadan kaldırılacağını da sözlerine ekledi.

#Muş
#kent meydanı
7 yıl önce