|

2. nakil lise nakil yerleştirme başvuruları! İkinci nakil sonuçları ne zaman?

TEOG lise nakil sonuçları bugün açıklandı. Bu haberimizde lise boş kontenjanları sizlere sunuyor. Lise nakil sonuçların açıklanması sonrasında, 2.nakil yerleştirme işlemleri ne zaman başlıyor ve ikinci nakil sonuçları ne zaman açıklanıyor? soruları öğrenciler tarafından merak konusu. İşte 2. nakil başvuru işlemleri ve yeni boş kontenjanlar ile birlikte merak edilen detaylar...

Yeni Şafak
12:02 - 22/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:20 - 22/08/2016 Pazartesi
Diğer

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden TEOG ile 1. Lise nakil başvuruları sonuçları bugün açıklandı. 2016 yılı TEOG 2. nakil yerleştirme sonuçları ne zaman başlayacak, sonuçları ne zaman açıklanacak ve başvurular ne zaman bitiyor? sorularının ve tüm ayrıntılar haberimizde.Fen ve sosyal bilimler liselerinde doluluk oranın yüksek olduğu görülürken meslek ve imam hatip liselerinden boş kontenjanların olduğu görülüyor. İşte 2. nakil lise nakil yerleştirme başvuruları sonuçları ve boş kontenjanlar...



2. nakil lise nakil yerleştirme başvuruları, 22-29 Ağustos 2. nakil haftası kapsamında TEOG 2016 nakil başvurularını da almaya başladı.



TEOG nakil sonuçları için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız:




Bakanlığın verilerine göre, 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin katıldığı TEOG maratonunda 231 bin 425 öğrenci ilk sırada tercih ettiği liselere yerleşti. TEOG'da nakillerde bir okula yerleşemezseniz kayıtlı olduğunuz okulda hakkınız devam eder. Tercih yaptığı halde 25 okuldan birine yerleşemeyenler gibi tercih yapmayan öğrenciler de sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. TEOG sınavından aldıkları puana göre tercih yapan ve istediği okula yerleşemeyen adaylar için boş kontenjanlar açıklandı.






FEN VE SOSYAL BİLİMLER LİSELERİNDE DOLULUK ORANI YÜKSEK


Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde kontenjanlarının neredeyse tümü dolu iken en fazla boş kontenjan ise imam hatip ve meslek liselerinde var.



Örneğin İstanbul Sultanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 612 kontenjanının 273'ü, Beykoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 578 kontenjanının 211'i boş. Aynı şekilde İstanbul'da Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi'nin 510 kontenjanının sadece 64'ü dolarken, 446'sı boş. Buna karşın Atatürk Fen Lisesi'nde 120 kontenjanda tek boş yer var. Galatasaray, İstanbul (Erkek), Kabataş Erkek, Cağaloğlu Anadolu gibi liselerde ise boş kontenjan yok.



HER DÖNEME 3 OKUL


Her nakil döneminde 3 okul tercih ediliyor. 3 tercihi de doldurmanız şart değil. İsterseniz tek okul da yazabilirsiniz. TEOG nakil başvurularında hazırlanacak tercih listesinin bir ortaokulda onaylatılması gerekiyor. Aksi halde tercih işleminiz geçersiz sayılır.




TEOG NAKİL UYGULAMASI TAKVİMİ


15-19 Ağustos: İlk nakil uygulaması başvurularının alınması


22 Ağustos: İlk nakil uygulaması sonuçlarının açıklanması


22-26 Ağustos: İkinci nakil başvurularının alınması


29 Ağustos: İkinci nakil başvuru sonuçlarının açıklanması


29 Ağustos-2 Eylül: Üçüncü nakil başvurularının alınması


5 Eylül: Üçüncü nakil başvuruları sonuçlarının açıklanması


5-8 Eylül: Sadece açık liseye yerleştirilen öğrenciler için il ve ilçelerde kurulan nakil komisyonlarınca başvuruların alınması


9 Eylül: Açık lisedeki öğrenciler için sonuçların açıklanması




#İkinci nakil sonuçları
#TEOG nakil sonuçları
#2016 lise yerleştirme işlemleri
#Lise nakil sonuçları
8 yıl önce