|

2016 KPSS Ortaöğretim/Önlisans cevap kağıdı görüntüle - KPSS sınavları

2016 KPSS Ortaöğretim/Önlisans cevap kağıdı görüntülemek için haberimizden faydalanabilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim ve Önlisans cevap kağıdı görüntüleme işlemleri başladı. Adaylar cevap kağıtlarını ÖSYM'nin sistemine giriş yaparak görebilirler. İşte KPSS'den son haberler ve tüm detaylar.

Yeni Şafak
18:07 - 16/12/2016 Cuma
Güncelleme: 18:26 - 16/12/2016 Cuma
Diğer
2016 KPSS Ortaöğretim/Önlisans cevap kağıdı

görüntülemek için haberimize bakabilirsiniz. ÖSYM tarafından 16 Ekim ve 20 Kasım tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (

KPSS

) cevap kağıtları açıklandı. Adaylar tarafından merak edilen cevap kağıtlarını görüntülemek için haberimizde paylaştığımız bağlantıya tıklayabilirsiniz.

ÖSYM Aday işlemleri

sistemi üzerinden giriş yapılarak 2016 KPSS Ortaöğretim/ Önlisans

cevap kağıdı

görüntüleyebilirsiniz. İşte KPSS ile ilgili son gelişmeler.



için tıkla




2016 KPSS Puanları ile Memur Alımları Başladı


2016 KPSS sonuçları ile memur alımları yavaş yavaş başladı bazı kurumlar merkezi atama haricinde 2016 KPSS Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans puanları ile personel alım ilanlarına çıkmaya başladı. Merkezi atama ile memur alımı süreciyse 21 Aralık 2016 tarihinde başlayacak. Tercih İşlemleri ÖSYM Resmi Sitesinden 30 Aralık Tarihine Kadar Devam Edecek Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yer alan KPSS Atama Takvimine göre söz konusu tercih işlemleri 30 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek.



KPSS İTİRAZI 10 GÜN İÇİNDE YAPILABİLECEK


KPSS sonuçlarının açıklanması ardından bireysel sonuçlarından şüphe duyan adaylar, 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz.



Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.



Devlet Personel Başkanlığı
açıklamaları


Bilindiği üzere, Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde, yerleştirme yapılacak B Grubu kadro ve pozisyonlar ile bunlara ait nitelikler kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlenerek Devlet Personel Başkanlığına bildirilmekte, söz konusu yerleştirme talepleri Başkanlığımızca Nitelik Kod Kılavuzu ve mer-i mevzuat açısından incelenerek ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilmekte ve yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonlar ÖSYM Başkanlığınca KPSS tercih kılavuzları aracılığıyla ilan edilmektedir.



Adayların Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri suretiyle, aynı kadro veya pozisyonu tercih eden adaylardan en yüksek puanlı olandan başlamak üzere ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme yapılmakta ve yerleştirme sonuçları ÖSYM Başkanlığınca, bu Başkanlığa ait internet adresi üzerinden duyurulmaktadır.



KPSS Yerleştirme Kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlara ÖSYM Başkanlığınca yerleştirilen adayların atamaları ise yerleştirildikleri kadro ve pozisyonun niteliklerini taşıdıklarının ilgili kurumda oluşturulan sınav değerlendirme komisyonunca tespit edilmesi üzerine yerleştirildikleri kurum ve kuruluşlarca yapılmaktadır.



Bu çerçevede;



Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2016/2 döneminde merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilen toplam 2.051 kadro ve pozisyon incelenerek ÖSYM Başkanlığına gönderilmiş olup, söz konusu kadro ve pozisyonlar için 21 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca www.osym.gov.tr adresi üzerinden adayların tercihleri alınacaktır.



2016/2 döneminde yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin bilgileri içeren KPSS Tercih Bilgi Sistemi programı https://www.turkiye.gov.tr/kpss-tercih-rehberi internet adresinde hizmete girmiş olup, adaylar e-Devlet şifreleriyle sisteme ulaşabilirler.



#KPSS
#2016 KPSS Ortaöğretim/Önlisans cevap kağıdı
#Cevap kağıdı görüntüleme
#ÖSYM
7 yıl önce