|

2017 KPSS Lisans Başvuru işlemleri- KPSS başvuru tarihleri ve ücret bilgisi

2017 KPSS lisans başvuru işlemleri hakkındaki tüm detayları haberimizden görebilirsiniz. ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans başvuruları başladı. Adaylar başvuru tarihlerini, başvuru ücretlerini ve sınavlar hakkındaki ayrıntılı açıklamaları sayfamızdan öğrenebilirsiniz. İşte 2017 KPSS başvuruları ile ilgili tüm detaylar.

Yeni Şafak
22:12 - 13/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:05 - 14/03/2017 Salı
Diğer
2017 KPSS Lisans Başvuru işlemleri
2017 KPSS Lisans Başvuru işlemleri

2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Başvuruları başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan KPSS lisans sınavı başvuruları bugün itibariyle alınmaya başladı. KPSS başvurusu yapacak olan adaylar tarihleri, sınav ücretlerini ve sınav saatleri gibi detaylı bilgileri haberimizden görebilirler. KPSS başvurusunda bulunmak için yazımızda paylaştığımız ais.osym.gov.tr bağlantısına tıklayarak işlemlerini gerçekleştirebilirler. İşte ayrıntılı açıklamalar.





KPSS başvuruları ile ilgili bilgiler -

2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, 21 Mayıs 2017, 27 Mayıs 2017 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz 2017 tarihinde uygulanacaktır. Adayların tümü, 21 Mayıs 2017 tarihinde sabah oturumuna girmek zorundadır. Adaylar sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar vereceklerdir. 2017-KPSS Lisans Kılavuzunda ayrıntılı bilgiler yer almakta olup sınava başvuracak adayların ilgili kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.



2017-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, ÖABT başvuruları,13-23 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak olup ücret ödeme için son gün, 24 Mart 2017 tarihidir. 2017-KPSS Alan Sınavları ( Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Muhasebe, Hukuk, İktisat, İstatistik, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) başvuruları,27-31 Mart 2017 tarihleri arasında alınacak olup ücret ödeme için son gün, 3 Nisan 2017 tarihidir.



6085 sayılı Sayıştay Kanunu ile Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Yönetmeliği hükümlerine göre, ÖSYM ile Sayıştay Başkanlığı arasında her yıl imzalanan protokol doğrultusunda yapılan Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavına alınacak adayların belirlenmesinde 2017 yılından itibaren KPSSP48 puanı kullanılacaktır. Bu nedenle, önceki yıllarda KPSS puanı şartı aranmayan bu sınava katılmayı planlayan adayların KPSSP48 puanının hesaplanmasında gerekli testleri cevaplamaları gerekmektedir.


2017-KPSS Lisans Kılavuzu, 2017-KPSS Değişiklikler, 2017-KPSS Oturum Bilgisi, 2017-KPSS Puan Türleri aşağıda yer alan linklerde adayların erişimine sunulmuştur. Adaylara saygıyla duyurulur.



BAŞVURU TARİHLERİ

(KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, ÖABT) : 13-23 Mart 2017 (Ücret ödeme için son gün, 24 Mart 2017)



KPSS ALAN SINAVLARI BAŞVURU TARİHLERİ ( Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Muhasebe, Hukuk, İktisat, İstatistik, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) : 27-31 Mart 2017 (Ücret ödeme için son gün, 3 Nisan 2017)



SINAV TARİHLERİ, SINAV SAATLERİ, SINAV SÜRELERİ VE SINAV ÜCRETLERİ


Genel Yetenek-Genel Kültür : 21 Mayıs 2017, Saat: 10.00, 130 dakika, 60,00 TL


Eğitim Bilimleri : 21 Mayıs 2017, Saat: 14.30, 100 dakika, 60,00 TL


Kamu Yönetimi : 27 Mayıs 2017, Saat: 10.00, 50 dakika, 40,00 TL


Uluslararası İlişkiler : 27 Mayıs 2017, Saat: 11.00, 50 dakika, 40,00 TL


İşletme : 27 Mayıs 2017, Saat: 14.30, 50 dakika, 40,00 TL


Muhasebe : 27 Mayıs 2017, Saat: 15.30, 50 dakika, 40,00 TL


Hukuk : 28 Mayıs 2017, Saat: 10.00, 50 dakika, 40,00 TL


İktisat : 28 Mayıs 2017, Saat: 11.00, 50 dakika, 40,00 TL


İstatistik : 28 Mayıs 2017, Saat: 12.00, 60 dakika, 40,00 TL


Maliye : 28 Mayıs 2017, Saat: 14.30, 50 dakika, 40,00 TL


Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri : 28 Mayıs 2017, Saat: 15.30, 50 dakika, 40,00 TL


ÖABT TARİHİ, SINAV SAATİ, SINAV SÜRESİ VE SINAV ÜCRETİ: 16 Temmuz 2017, Saat: 10.00, 75 dakika, 60,00 TL


(ÖABT'ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 180,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir.)


BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 5,00 TL



BAŞVURU KOŞULLARI


Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS'ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.



2.2. BAŞVURU İŞLEMLERİ


Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formlarına, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Başvurular elektronik ortamda alınacaktır.



 ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve geçerli eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.



 ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır.



* Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.



* * Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgileri geçerli olanlar. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Sınav ücreti, kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında e- İŞLEMLER'de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler. Sınav ücreti ödeme işlemleri başvuru süresi içinde ve başvuru süresi bittikten sonraki ilk iş gününde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde; ÖSYM'nin internet sayfasından “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59'da sona erecektir. Yurt dışından sınava başvuran adaylar sınav ücretini, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.



DİKKAT: Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından başvuru kayıt bilgileri iptal edilecek, bu adayların bina/salon atamaları yapılmayacak ve Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.



Başvuru merkezi aracılığıyla yapılacak başvurular -

Başvurusunu bir başvuru merkezinden yapacak adayların başvuru yapacakları başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır.



Başvurusunu bir başvuru merkezinde yapacak adayların başvuru merkezine giderken aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir:



 Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu



 Nüfus Cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaportun aslı (Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.)



 ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde engel/sağlık bilgisi yer almayan veya engel bilgisi değişen adaylar için bir üniversite veya devlet hastanesinden alınmış engelli sağlık kurulu raporu/sağlık raporunun bir örneği, engellerine ilişkin öz geçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçe ve Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu (Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu tam ve doğru olarak doldurulmuş olmalıdır. Bu belgeler başvuru merkezine teslim edilmeyecek aday tarafından başvuru süresi içinde ÖSYM'ye gönderilecektir.)



 YÖKSİS kaynaklı olmayan eğitim bilgilerinde değişiklik bulunan adaylar (KKTC hariç yurt dışı, askeri okul mezunları ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden 0 ile başlayan yabancı uyruklu (YU) numarası edinenler) için eğitim bilgilerini gösterir resmi belgelerinin onaylı bir örneği Bu durumdaki adayların başvuru merkezlerince eğitim bilgilerinde yapılacak değişiklikler, sadece başvuru aşamasında yapılabilecektir. Merkezimize gönderilen değişiklik/düzeltme talepleri, öğrenim durumuna ilişkin bilgi ve belgeler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. Adayların yanında eğitim bilgilerinde değişikliğe esas belge veya belgenin onaylı bir örneği olmadan kesinlikle değişiklik/düzeltme yapılamayacaktır. Belgenin aslı ve onaysız bir fotokopisinin adayın yanında olduğu durumlarda başvuru merkezi görevlisi belgenin aslını inceleyerek fotokopi belgeyi onaylayabilecektir. Bu belgeler, teslim alındığı tarihten itibaren en az 1 takvim yılı başvuru merkezlerinde muhafaza edilecek, ÖSYM tarafından talep edildiğinde başvuru merkezlerince ÖSYM'ye gönderilecektir. Bunun dışında başvuru merkezlerine Aday Başvuru Formu veya herhangi bir belge (sağlık raporu vb.) teslim edilmeyecek, gerekli hâllerde bu belgeler doğrudan ÖSYM'ye gönderilecektir.



Başvuru merkezi görevlisi tarafından Aday Başvuru Formundaki bilgiler ile birlikte Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı bulunmayan adayların web kamerayla çekilecek fotoğrafı da elektronik ortama aktarılacaktır (Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adayların fotoğraflarının çekilmesi sistem tarafından engellenmektedir.). Bu kural nedeniyle başvuruda fotoğrafı yeniden çekilemeyen adaylardan fotoğrafının değişmesini talep edenler, bu taleplerini, başvurularını tamamladıktan sonra ÖSYM'ye Genel Amaçlı Dilekçe örneği, fotoğraflı ve onaylı nüfus cüzdanı sureti, son 3 ay içerisinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf ve varsa fotoğrafını değiştirme talebinin nedenini belirten belge ile 31 Mart 2017 tarihi saat 17.00'ye kadar ÖSYM'ye başvuruda bulunacaklardır (Süre hesabında ÖSYM evrak kaydı esas alınır. Süre tamamlandıktan sonra ÖSYM'ye ulaşan belgeler işleme alınmaz.). Adayın talebi, ÖSYM tarafından uygun görüldüğü takdirde fotoğraf değişikliği ÖSYM tarafından belirtilen tarihler arasında ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden gerçekleştirilecektir. Web kamerayla çekilecek fotoğrafın, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden ve yüzü açık olarak çekilmesi gerektiğinden, başvuru merkezine giderken adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir. Sınav günü adayı tanımada önemli rol oynayacak, fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır. Sınav günü sınav görevlilerinin, adayın fotoğrafından kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.



Başvuru merkezi görevlisi, adayın bilgilerini ve fotoğrafını elektronik ortama aktardıktan sonra yazıcıdan alacağı 2017-KPSS Aday Başvuru Kayıt Bilgileri adlı belgeyi kontrol etmesi için adaya verecektir. Aday bu belgeyi özenle kontrol edecek, fotoğrafı uygun çekilmiş ve diğer bilgileri doğru olarak sisteme işlenmiş ise imzaladıktan sonra onaylaması için görevliye geri verecektir. Fotoğrafı uygun çekilmemiş ve/veya bilgiler sisteme doğru olarak işlenmemiş ise görevliden düzeltilmesi istenecektir. Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten adayın sorumlu olduğu unutulmamalıdır. Onaylanmış, fotoğraflı belge aday tarafından alınmalı ve sınavın bütün aşamalarında adaya gerekli olabileceğinden saklanmalıdır.



DİKKAT: BU AŞAMADA BAŞVURU İŞLEMİNİZ HENÜZ TAMAMLANMAMIŞTIR! Bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ettikten sonra ONAY KODUNU GÖREVLİYE BİLDİRİNİZ. Görevli onay kodunu girdikten sonra başvuru bilgileriniz sisteme kaydedilecektir. Onay kodu girilmeyen başvurularda sınav ücreti yatırılamayacağından sorumluluk adayın kendisine aittir. Başvuru işleminizi yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak BAŞVURUNUZU TAMAMLAYINIZ. Başvurunuzu başvuru tarihleri içinde https://ais.osym.gov.tr üzerinden MUTLAKA KONTROL EDİNİZ. Aday başvuru kayıt bilgilerinizin dökümünü edinerek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklayınız.



Belgede yer alan şifre adayın geçici şifresidir. Aday bu şifreyi en kısa sürede ÖSYM'nin internet adresinden değiştirmelidir. Şifre daha sonraki işlemlerde de gerekeceğinden unutulmamalı, kimseye verilmemeli, hiç kimse ile paylaşılmadan özenle saklanmalıdır. Tutuklu/hükümlü olan adaylar ise başvurularını, kendileri için oluşturulan başvuru merkezlerinden yapacaklardır.



İnternetle bireysel başvurular-

Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvurularını ÖSYM'nin İnternet sayfasında “2017-KPSS Bireysel Başvuru” başlıklı alandan buradaki açıklamalar doğrultusunda süresi içinde yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü saat 23.59'da sona erecektir.



DİKKAT: Başvurunun yapılması için başvuru ekranında “Başvuru İşlemi ÖSYM'ye Bildirilmiştir.” açıklamasının mutlaka görülmesi ve sınav ücretinin yatırılması, aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünün yazıcıdan alınarak, başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklanması gerekmektedir. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapan engelli/sağlık sorunu olan adaylardan sistemde sağlık bilgisi bulunmayanların veya değişiklik olanların, sağlık/engel bilgilerinin sisteme girilebilmesi için, Sağlık/Engel Bilgi Formunu, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinin bir fotokopisi ile sağlık raporlarının onaylı bir örneğini, engel durumlarını belirten dilekçeleri ile birlikte başvuru süresi içinde ÖSYM'ye ulaştırmaları gerekmektedir.



KPSS Alan Bilgisi Sınavlarına Başvuru -

27 Mayıs 2017 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak alan bilgisi sınavlarına başvuracak adaylar, katılmak istedikleri alan sınavlarını, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) seçerek sınav ücretini seçtikleri alan sınavı sayısına bağlı olarak yatıracaklardır. Sınav ücretini yatırmayanların başvuru bilgileri silinecek, adayların bina/salon atamaları yapılmayacaktır. İsteyen adaylar, alan sınavları için başvuru işlemlerini, başvuru merkezlerinden başvuru hizmeti ücretini ödeyerek yapabileceklerdir. 21 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi için başvuru yapan ancak, gereken sınav ücretini yatırmayanların, alan bilgisi başvuruları sistem tarafından engellenecektir.



2017 KPSS lisans başvuru işlemleri hakkındaki tüm detayları haberimizden görebilirsiniz. ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans başvuruları başladı. Adaylar başvuru tarihlerini, başvuru ücretlerini ve sınavlar hakkındaki ayrıntılı açıklamaları sayfamızdan öğrenebilirsiniz. İşte 2017 KPSS başvuruları ile ilgili tüm detaylar.


#2017 KPSS başvuruları
#KPSS
#ÖSYM
#KPSS lisans başvurusu
#Başvuru ücreti
#başvuru tarihi
#sınav ücreti
7 yıl önce