|

2017 Kurbanlık fiyatları ne kadar? Küçükbaş-büyükbaş kurban fiyatı

2017 Kurbanlık fiyatları belli olmaya başladı. Kurban bayramının yaklaşmasıyla kurbanlık fiyatları araştırılmaya başlandı. İşte küçük baş ve büyük baş kurbanlık fiyatları...

Yeni Şafak
17:25 - 11/08/2017 Cuma
Güncelleme: 17:32 - 11/08/2017 Cuma
Diğer
​2017 Kurbanlık fiyatları ne kadar? sorusunun yanıtı haberimizde.
​2017 Kurbanlık fiyatları ne kadar? sorusunun yanıtı haberimizde.

2017 Kurbanlık fiyatları ne kadar? sorusunun yanıtı haberimizde. İşte küçükbaş-büyükbaş kurban fiyatı...

2017 KURBANLIK FİYATLARI
Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirlediklerini vurgulayan Tutkun, “Vatandaşlarımız,
ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir” diye konuştu.

Vatandaşların 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezini arayarak kurban bağışı hakkında detaylı bilgi alabileceklerini ifade eden Tutkun, “Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını yapabilirler” ifadesini kullandı.

DİŞİ DÜVE KESİMİ YASAK

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in dişi düve kesimine yasak getirildiğine dair açıklamasına karşın Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu ise, dişi düve kesiminin zaten yasak olduğunu, ancak yeniden gündeme getirilmesinin caydırıcı olacağını belirterek, kararı olumlu bulduklarını belirtmişti. Ahmet Kıroğlu yaptığı açıklamada, "Böyle bir yasak zaten vardı, ama uygulanmıyordu. Bunun doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Hayvan sayısının çoğalmasını sağlamalıyız. Normalde de düve kesilmemesi lazım. Dişi olmazsa üretimi yapamayız. Biz bunu baştan beri savunuyoruz." İfadelerine yer verdi.

#​2017 Kurbanlık fiyatları
#Kurban fiyatı
#Kurbanlık fiyatları
7 yıl önce