|

2017 PTT personel alımı şartları! PTT başvuruları nasıl yapılır?

2017 PTT başvurularının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız haberimizde bulunan bağlantıları inceleyebilirsiniz. Gerekli şartları yerine getirdiğiniz takdirde başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. 2017 PTT personel alımı şartlarını ve başvurularının nasıl yapıldığını detaylıca öğrenmek isterseniz haberimizi inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
11:41 - 14/02/2017 Salı
Güncelleme: 11:43 - 14/02/2017 Salı
Diğer
PTT personel alımı başvuru şartları ve tarihi
PTT personel alımı başvuru şartları ve tarihi

2017 PTT personel alımı başvurularının nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz. Merakla beklenen PTT personel alımı başvuruları başladı. Adaylar, gerekli şartları yerine getirdikleri takdirde başvurularını gerçekleştirebilecekler. Sizler de KPSS sınavından P93 puan türünden en az 60 puan aldıysanız başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. İşte PTT personel alımı başvuruları…



Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden ilan yayınlayan PTT, Gişe ve Büro Görevlisi ile Dağıtıcı unvanlı "İdari Hizmet Sözleşmeli Personel" alacağını açıkladı.



  • Gişe ve büro görevlisi pozisyonlarına başvuru şartları
  • 1) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki okulların Ek-1 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.
  • 2) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.
  • 3) KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

  • Dağıtıcı pozisyonlarına başvuru şartları
  • 1) İki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki okulların Ek-2 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.
  • 2) Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. ( B ve A2 Sürücü Belgesine veya Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikasına son başvuru tarihi olan 18.02.2017 tarihi itibariyle sahip olmak.)
  • NOT: Adaylar, mülakattan önce B ve A2 sınıfı sürücü belgesi yetkisi çerçevesinde kullanacakları araçlarla uygulamaya tabi tutulacaktır.
  • 3) Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15'ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek,
  • 4) KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

Başvuru yeri ve tarihleri


Başvuru tarihi ve yeri: Başvurular, 13-18 Şubat 2017 tarihleri arasında

ve

internet adreslerinden yapılacaktır.



Atanacak adaylardan istenen belgeler


*Nüfus cüzdanı fotokopisi,


*Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuç belgesinin internet çıktısı,


*Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin mezun olduğu okul veya noter onaylı örneği (Belgenin aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Şirket tarafından onaylanarak aslı iade edilecektir.)


*Adli sicil kaydının bulunmadığına dair beyan,


*Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyan,


*İş isteme beyannamesi,


*Mal bildirim beyannamesi,


*Atanacağı pozisyonda çalışmasında sakınca olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporu,


*Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmetle yükümlü bulunmadığına dair yazılı beyan,


*8 adet 4,5x 6 ebadında vesikalık fotoğraf,


*Dağıtıcı pozisyonu için en az B ve A2 sınıfı sürücü belgesi,


*Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu (4 suret )



PTT Şubelerinde mesai saatleri değişti


PTT A.Ş., müşterilerine daha fazla hizmet verebilmek amacıyla işyerlerinin mesai saatlerinde düzenleme yaptı. Bu çerçevede bazı illerdeki PTT A.Ş. işyerlerinde mesai saatleri uzatıldı.




#PTT
#Personel alımı
#2017 Personel alımı
7 yıl önce