|

2018 Adıyaman Bayram namazı saati kaçta?

2018 Adıyaman Bayram namazı saati sabah saat kaçta kılınacak? 3,5 gün sürecek olan resmi bayram tatilinde 15 Haziran 2018'de Ramazan Bayramı'nın 1.günü olarak kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Adıyaman bayram namazı vaktini resmi web sitesi üzerinden açıklandı. İşte 2018 Bitlis bayram namazı saati..

Yeni Şafak
16:24 - 24/06/2018 الأحد
Güncelleme: 17:18 - 14/06/2018 الخميس
Diğer
2018 Adıyamanbayram namazı saati açıklandı.
2018 Adıyamanbayram namazı saati açıklandı.

2018 Adıyamanbayram namazı saati açıklandı. Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın sona ermesiyle 15 Haziran 2018 günü sabah namazından sonra kılınacak bayram namazı ile kutlamalar başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Adıyaman bayram namazı vaktini haberimiz üzerinde sizlerle paylaştık. Peki, bayram namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, Adıyamanbayram namazı saati kaçta? İşte 2018 Adıyaman bayram namazı saati…

ADIYAMAN BAYRAM NAMAZI SAATİ

Diyanet Adıyaman'ın tüm ilçeleri için 2018 Ramazan bayramı namaz saatini belirledi. Buna göre Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta, Merkez, Samsat, Sincik, Tut ilçeleri 15 Haziran cuma günü itibariyle sabah saat 05:48 'de bayram namazını kılacak.

BAYRAMIN ÖNEMİ

Bayram; Allah'ı bir, Peygamberi bir, Kitabı bir, aynı kıbleye yönelen, aynı heyecanı taşıyan Müslümanların sevinçlerini paylaştığı mukaddes bir gündür.Mü'minler; Allah'ın emrini yerine getirmek maksadıyla, bir ay boyunca imsak vaktinden aksama kadar en tabii hakları olan yemeyi, içmeyi terk ederek insani adeta melekleştiren oruç ibadetinin manevi zevkini duyarlar."Düşmanla savaşın küçük cihat, nefisle savasın büyük cihat" olarak kabul edildiği bu mücadelede mü'minler büyük bir zafer kazanarak kulluk imtihanında gösterdikleri basarının sevincini taşırlar.Çok mübarek bir gün olan bayramda, kutsal mekânlar olan camilerde topluca ibadet etmenin suruna eren Müslümanların arsa yükselen tekbir sesleri, kalbilerimizdeki imanın açık bir delili, yan yana gelerek. Omuz omuza vererek cemaat halinde kılınan bayram namazları Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin en güzel göstergesidir.

KADINLAR BAYRAM NAMAZINA GİDEBİLİR Mİ?

Hz. Peygamber döneminde kadınların sabah namazına gittiklerine dair rivayetler yanında, Hz. Peygamber'in kadınları bayram namazına katılmaya teşvik ettiğine dair rivayetler de bulunmaktadır (Tecrîd-i Sarîh Tercümesi, I, 98-99; II, 222-223, 311, 510-511, 891). Bu hadislerden birinde Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: "Henüz kocaya gitmemiş genç kızlar, perde arkasında yaşayan kadınlar (zevâtü hudûr) ve hayızlı kadınlar evlerinden çıksınlar; hayır ve müminlerin duasına (davet) şahit olsunlar. Hayızlı kadınlar, namaz kılınan yerden uzak dursunlar" (Tecrîd-i Sarîh Tercümesi, I, 234-235).

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı Ramazan Bayramını kutladı

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, İslam aleminin Ramazan Bayramını kutladı.Sevgi, saygı muhabbetle kucaklaşacağımız ve yeni umutların güç bulacağı bayramı idrak etmenin sevinç ve heyecanını yaşadıklarını dile getiren Kalkancı, “Adıyamanlı kardeşlerimin, milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını en kalbi duygularla tebrik ediyorum. Biliyoruz ki, sevinçler, mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar ise paylaştıkça azalır. Bayramlar sosyal hayatımızın en müstesna ve en güzel zaman dilimleridir. Bayramlar, birleştirici ve bütünleştirici özelliği yanında gelenek ve göreneklerimizin gelecek kuşaklara aktarılması bakımından toplumsal hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları ile sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı, kırılan gönüllerin onarıldığı, toplumda dayanışma ve yardımlaşma duygularının yoğunlaştığı, kültür ve inanç değerlerimizin güç kazandığı bayramlarımızdan biri olan Ramazan Bayramının huzur ve bereketinin toplumumuzun her katmanını sarmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde Ramazan Bayramını idrak etmeleri için de Valiliğimizce gerekli tedbirler alınmıştır. Birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle bütün Adıyamanlı hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin bayramını en içten duygularla kutlarken, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi de rahmet ve şükranla anıyorum. Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızın trafik kurallarına riayet etmeleri ve bayram sevincinin acıya dönüştürecek her türlü davranıştan uzak durmalarını istirham ediyor, Ramazan Bayramının ilimize, ülkemize ve bütün İslam dünyasına huzur, refah ve selamet getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.


#Adıyaman Bayram namazı saati
#Adıyaman bayram namazı vatki 2018
#bayram namazı Adıyaman 2018
#bayram namazı Adıyaman
#Adıyaman bayram namazı vakti
٪d سنوات قبل