|

2018 Hac kura sonuçları - Hac kura çekilişi - Hac kuraları canlı izle

2018 Hac kura sonuçları, kura çekilişi canlı yayın için artık heyecan en üst seviyede. Hacı adayları kutsal toprakları ve hac farizasını ifa etmek için dualarla hac kuraları sonuçları çekilişini TRT Diyanet üzerinden canlı olarak izliyorlar.

Yeni Şafak
17:42 - 1/02/2018 Perşembe
Diğer
2018 ​Hac kura sonuçları, kura çekilişi canlı yayın için artık heyecan en üst seviyede.
2018 ​Hac kura sonuçları, kura çekilişi canlı yayın için artık heyecan en üst seviyede.

2018 Hac kura çekiliş sonuçları açıklanıyor. İslam dininin en önemli ibadetlerinden birisi olan hac ibadeti için hacı adayları kura çekimi başladı. Saat 11'de başlayan hac kura çekimi sonuçları ve isim listesi akşam saat 21.00'de açıklanacak. Hac ibadeti, İslam'ın 5 şartından birisi olması nedeniyle çok önemli. Bu nedenle sağlıklı olan ve maddi güç yetiren her Müslüman en az ömründen bir kez hac ibadetini yerine getirmek zorundadır.

Erbaş, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle Diyanet İşleri Başkanlığında bir araya geldiği toplantıda, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, soruları cevapladı.

Erbaş, hac kuralarına ilişkin bir soru üzerine ise "Zannediyorum 3 sene önce ilk yazılanları kuraya almadan gönderdik. Fakat sonra sayı o kadar çok arttı ki kuranın dışında, şu an başka bir metot gözükmüyor. Hastalanmış, erteleme almış, eşi vefat etmiş… Bunlarla ilgili bir çalışma yapalım inşallah. Belki şu olabilir, ilk yazılanlar ilk 2 yıl kuraya sokulmayabilir, diğerlerine daha fazla şans doğsun diye. Bunlar gündeme getirildi.” değerlendirmesinde bulundu.

HAC FARİZASI İÇİN KAÇ KİŞİ BAŞVURDU?

Türkiye'den hacca gitmek için bu yıl 316 bin 857 kişi yeni kayıt yaptırdı. Daha önce başvuranlarla birlikte hac görevini yapmak isteyenlerin sayısı 2 milyonu aştı. Hac görevini yerine getirmek isteyen 316 bin 857 kişi bu yıl ilk kez kayıt yaptırdı. Daha önce kayıt yaptıran, kayıtlarını bu yıl da yenilemesi beklenen 1 milyon 804 bin 110 hacı adayına bu yıl 316 bin 857 kişinin eklenmesiyle, hacı adayı sayısı 2 milyonu aştı.

HAC KURA ÇEKİMİ SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Toplam 2 milyon 120 bin 967 kişinin katılacağı bu yılki hac kurası, yarın saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda, bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık yapılacak. Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdığı iller bazında, "normal, müstakil odalı ve otel" konaklama türlerinde çekilecek. Asıl ve yedek tasnifinin yapılmayacağı kurada, Diyanet ve acente ayrımına da gidilmeyecek.

Vatandaşlar, kura sonuçlarına Diyanet İşleri Başkanlığının "h
ttp://hac.diyanet.gov.tr
" adresinden ulaşabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığınca hacorganizasyonu düzenlemek üzere yetki verilen acentelerin bilgisi ise "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinde yer alacak.

Ayrıca, 2007-2018'de kayıt yaptırıp, daha önce hiç hacca gitmemiş şehit veya gazilik belgelerini ibraz eden şehitlerin anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenlerin, kurasız olarak Diyanetin organizasyonu ile hacca götürülmelerine imkan tanınacak.


HAC KESİN KAYITLARI NE ZAMAN?

Hac kesin kayıtları, 5-16 Şubat'ta, her ilde ve her bir hac konaklama türünde yapılacak.

Belirlenen kayıt süresi içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 22 Şubat-2 Mart'ta dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

İlk hac kafilesinin 17 Temmuz'da, son hac kafilesinin 15 Ağustos'ta gideceği kutsal topraklardan dönüşler, 25 Ağustos-20 Eylül'de gerçekleşecek.

2018 Hac kura sonuçları, kura çekilişi canlı yayın için artık heyecan en üst seviyede. Hacı adayları kutsal toprakları ve hac farizasını ifa etmek için dualarla hac kuraları sonuçları çekilişini TRT Diyanet üzerinden canlı olarak izliyorlar.


#2018 hac kura çekilişi
#Hac kuraları
#Hac kura sonuçları
#Hac kura çekimi
#hac kura çekilişi canlı izle
#hac kuraları canlı izle
6 yıl önce