|

2018 İzmir Bayram namazı saati kaçta?

2018 İzmir Bayram namazı saati sabah saat kaçta kılınacak? 3,5 gün sürecek olan resmi bayram tatilinde 15 Haziran 2018'de Ramazan Bayramı'nın 1.günü olarak kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı İzmir bayram namazı vaktini resmi web sitesi üzerinden açıklandı. İşte 2018 Bitlis bayram namazı saati...

Yeni Şafak
18:30 - 24/06/2018 Sunday
Güncelleme: 18:39 - 14/06/2018 Thursday
Diğer
2018 İzmir bayram namazı saati açıklandı.
2018 İzmir bayram namazı saati açıklandı.

2018 İzmir bayram namazı saati açıklandı. Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın sona ermesiyle 15 Haziran 2018 günü sabah namazından sonra kılınacak bayram namazı ile kutlamalar başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı İzmir bayram namazı vaktini haberimiz üzerinde sizlerle paylaştık. Peki, bayram namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, İzmir bayram namazı saati kaçta? İşte 2018 İzmir bayram namazı saati…

BAYRAM NAMAZI NE ZAMAN KILINIR?

Bayram namazının vakti, güneşin doğuşu sırasındaki kerâhet vaktinin çıkmasından sonradır. Bir mazeret sebebiyle bir beldede bayram namazı birinci gün kılınamamışsa, ramazan bayramı 2. gün, kurban bayramı ise 2. gün yine kılınamazsa 3. gün kılınabilir. Ancak bayram namazı özürsüz olarak terkedilmişse artık kılınmaz, kurban bayramı ise kerâhetle birlikte 2. veya 3. gün kılınabilir.

İZMİR BAYRAM NAMAZI SAATİ

Diyanet İzmir'in tüm ilçeleri için 2018 Ramazan bayramı namaz saatini belirledi. Buna göre Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Konak, Menderes(Cumaovası), Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla ilçeleri 15 Haziran cuma günü itibariyle sabah saat 06:31'de bayram namazını kılacak.

İzmir’in ulaşımında bayram indirimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 günlük Ramazan Bayramı süresince kentteki ulaşım fiyatlarında indirime gitti. Buna göre İzmir’de belediye denetiminde metro, otobüs, tramvay ve deniz ulaşımında kullanılan "havaalanı, baykuş, bilet 35, aylık bilet ve üniversite yerleşke öğrenci tarifesi” hariç tüm biletlerde yüzde 50 indirimli tarife uygulanacak. Belediyenin yetki ve sorumluluğunda olan mezarlıklara yönelik belli merkezlerden ve adreslerden kaldırılan otobüs seferleri de ücretsiz olacak. Otobüs saatleri ile ilgili düzenleme de yapılırken kabristan ziyaretlerine gidip gelenlerden ücret alınmayacak.


#İzmir Bayram namazı saati
#İzmir bayram namazı vatki 2018
#bayram namazı İzmir 2018
#bayram namazı İzmir
#İzmir bayram namazı vakti
6 years ago