|

2018 KPSS ortaöğretim sınav yeri belli oldu mu?

Memur olmak için dişini tırnağına katan ve aylardır bu sınava hazırlanan ortaöğretim ve lise mezunlarının gireceği 2018 KPSS sınavı için geri sayım başladı. Peki, 2018 KPSS ortaöğretim sınav yeri belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
15:41 - 24/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:48 - 24/09/2018 Pazartesi
Diğer
Kamu Personeli Seçme Sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 7 Ekim pazar günü düzenlenecek.
Kamu Personeli Seçme Sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 7 Ekim pazar günü düzenlenecek.

Binlerce kişinin gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 7 Ekim pazar günü düzenlenecek. Geçtiğimiz sınavlarda olduğu gibi bu memurluk sınavında da 15 dakika kuralı uygulanacak. KPSS ortaöğretim sınavında adaylara 120 soru sorulacak ve 120 dakika verilecek.

Peki 07 Ekim 2018 tarihinde yapılacak olan KPSS lise sınavı giriş yerleri açıklandı mı? KPSS sınav giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak? Konuyla ilgili araştırmalara devam eden adaylar gözünü ÖSYM'den gelecek son dakika açıklamalara çevirdi.

KPSS SINAV YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?
2018-KPSS başvuran adaylar için ayrı ayrı Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin
internet adresinden, ilgili sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir.
ORTAÖĞRETİM KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortaöğretim ve Lise mezunlarının girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları 8 Kasım 2018 günü açıklanacak. Adaylar sonuçlara ‘2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi' ÖSYM’nin internet adresinden erişilebilecek. Sonuçlar posta yoluyla iletilmeyecek ve sadece ÖSYM'nin resmi sitesinden öğrenilebilecek.

SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER!

- 2018 KPSS sınava giriş belgesi,

-Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport,

- Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur.

#ÖSYM
#KPSS
#KPSS ortaöğretim sınav yeri
5 yıl önce
default-profile-img