|

2018’DE YÜZDE 24 BÜYÜYEN SILVERLINE YATIRIMA DEVAM EDECEK

Geçtiğimiz yılı yüzde 24 büyüme ile kapatan Silverline, 2019 için hem kendi sektöründe hem de farklı sektörlerdeki üreticilere umut veriyor. Yeni teknolojiler ve katma değerli inovatif ürünlerle dünya pazarında rekabeti her geçen gün yükselttiklerini belirten Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Laçin “2019 da üretim ve AR-GE yatırımlarına devam edeceğiz, yeni ürünler en önemli odağımız olacak” dedi.

iLAN
10:27 - 10/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 10:29 - 10/01/2019 Perşembe
Diğer
Fotoğraf
Fotoğraf

Geçtiğimiz yıl yaşanan döviz kurlarındaki artış, inşaat sektöründe yaşanan sıkıntılar pazarı olumsuz etkilerken, tahminlere göre pazarda daralma bekleniyor. Bu olumsuz tabloya rağmen 2018’de Silverline Ankastre, ihracatta yaptığı atılımlarla yüzde 24 büyüme kaydederek 455 milyon TL ciroya ulaştı. Marka, 2019 yılını 600 milyon TL ciro, 1.5 milyon adet toplam satış ile kapatmayı hedefliyor. Silverline’nin 2020 hedefi ise Türkiye’nin en büyük ilk 300 şirketi arasına girmek, 2 milyon adet ürün satışı, 100 ülkeye ihracat, ankastre ürünlerde yüzde 10 Pazar payı… Gelişen ve gelişmekte olan ülkeler dâhil farklı pazarlarda varlık göstererek, yakaladıkları pazar çeşitliliğinin ciddi bir avantaj olduğunu söyleyen Mustafa Laçin “üretici ve sanayici, ülke ve dünya dinamiklerini iyi okursa pazarda büyük bir fırsat var. Bizim değişen ekonomik koşullarla rekabet edebilme stratejimiz; katma değeri yüksek teknolojiler üreterek yeni pazarlara girmek, girdiğimiz pazar dinamiklerini iyi okuyarak üretim gücümüzü bu pazarlara entegre etmek” diyor. İhracata ağırlık verirken iç piyasadaki yatırımlarına da devam eden Silverline, 2019’da 24 yeni konsept mağaza açacak. Geçtiğimiz yıl Erenköy ve Çağlayan’da yeni konsept mağaza açan marka, İstanbul’da bu yıl 5 yeni mağaza daha hedefliyor.

İhracatta 2019’da Dolar bazında yüzde 17 büyüme hedefi…

İnovasyon, teknoloji ve tasarım odaklı üretimi ile Avrupa'nın ilk 5, dünyanın ise ilk 10 davlumbaz üreticisi arasında bulunan Silverline Ankastre, dünyada markalaşarak büyümeye devam ediyor. İtalya’da açtığı temsilcilik ile Avrupa’daki gücünü artırmayı hedefleyen Silverline, Almanya, Danimarka, Ürdün, Fas, Tunus, Azerbaycan ve Gürcistan’da pazarlarında ortalama yüzde 10 paya sahip ve teknoloji devi Almanya davlumbaz pazarında ilk 3’te yer alıyor. Yeni Pazar, yeni müşteri hedefiyle ilerleyen ve bugün 70’in üzerinde ülkeye ulaşan, 29 ülkede markalı satış gerçekleştiren Silverline’nin rotasında İngiltere, ABD, Afrika ve Asya var. Laçin “Hindistan, Pakistan, Bangladeş gibi Uzakdoğu ve Asya ülkeleriyle alternatif pazarlar oluşturma hedefindeyiz. Yeni ülkelere yönelerek yeni pazarlarda piyasayı olgunlaştırıp gelecek 10 yılı planlıyoruz. Bir pazarın olgunlaşması uzun vadeli bir süreç. Her yıl yeni bir pazarda küçük de olsa var olmak bizi mutlu ediyor. Ekonomik ürünlerimizle Asya pazarına yönelirken, teknolojik ve inovatif ürünlerle Avrupa pazarındaki konumuzu güçlendiriyoruz” dedi. 2018’i 43 milyon Dolar ihracat cirosu ile kapatan

Silverline, 2019 yılı sonunda Dolar bazında yüzde 17 büyüme hedefliyor. Marka 2020 yılına kadar ihracatta 100 ülkeye ulaşmayı planlıyor.

Ar-Ge yatırımı yapan ilk 250 şirket arasında…

Dünya markası olma yolunda güçlü adımlarla ilerlerken, değişen ekonomik koşullara rağmen dijital dönüşüm için önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyen Mustafa Laçin “dijital dönüşüm; sadece teknoloji dönüşümü değil aslında iş yapma şeklinin dönüşümüdür ve odağında müşteri vardır” diyor. Son dönemde IOT alanında yaptığı atılım ve yeniliklerle Türkiye ve dünyada konuşulan markalar arasına giren yerli gücümüz Silverline Ankastre’nin elde ettiği tüm başarıların altında, güçlü üretim alt yapısının yanı sıra AR-GE’ye yaptığı yatırımlar yatıyor. 2017 yılında fabrika bünyesinde uluslararası akreditasyona sahip AR-GE merkezini kuran Silverline, Türkiye de Ar-Ge yatırımı yapan ilk 250 şirket arasında yer alıyor. Marka, 2019 yılında ek bina yatırımıyla 8 milyon TL AR-GE yatırımı planlarken, 45 kişilik mühendis ve teknisyen istihdamını 100 kişiye taşıyarak, özellikle inovasyonda fark yaratmayı hedefliyor.

Fabrikada yüzde yüz geri dönüşüm hedefi…

Merzifon’da 103 bin m² alanda kurulu fabrikasında, uluslararası standartlara uygun, güvenilir, çevreye duyarlı ve az enerji tüketen ürünler geliştiren ve kurum değer zincirinde verimlilik yaratmak için yalın projesini yürüten Silverline, üretimin ilk aşamasından ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar geçen her adımda çevresel etkileri dikkate alıyor. Doğal kaynakları verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak, oluşan atıkları geri kazanmak ve geleceğe daha temiz bir dünya bırakmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında plaket alan Silverline, kaynağında ayrıştırma yaparak ve özellikle geri dönüştürülebilir hammadde seçimine ağırlık vererek yüzde 100 geri dönüşüm hedefliyor. Silverline üretim tesislerinde 2018 yılında 4 bin 500 kg kağıt/karton geri kazanımı, 55 ton cam geri kazanımı, 350 ton metal atık geri kazanımı, 2 bin 300 kg plastik/naylon geri kazanımı sağladı.

#üretim
#silverline
#atık projesi
5 yıl önce
default-profile-img