|

24 Haziran 2018 Rize Milletvekilleri belli oldu AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti

Rize 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Rize ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Rize milletvekilleri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 12:21 - 19/06/2018 Salı
Diğer
24 Haziran seçimlerinin sonuçları açıklandı ve 27. dönem Milletvekilleri belli oldu.
24 Haziran seçimlerinin sonuçları açıklandı ve 27. dönem Milletvekilleri belli oldu.

Rize seçmeni 24 Haziran seçimlerinde nasıl bir karar verdi? Sandıklar açıldı, oylar sayıldı ve merak edilen sonuçlar açıklandı. Kim, ne kadar milletvekili çıkardı? 27. dönem Rize Milletvekilleri kimler oldu? İşte detaylar.

Rize AK Parti Milletvekili adayları

Hayati Yazıcı

Osman Aşkın Bak

Muhammed Avcı

Rize MHP Milletvekili adayları

Serkan Birben

Semra Aksu

Mehmet Can Tüfekçi

Rize CHP Milletvekili adayları

Remzi Kazmaz

Aysel Taşkın

Kemal Özgür Kahraman

Rize İP Milletvekili adayları

Hızır Keskin

Kürşat Hacısüleymanoğlu

Ayşegül Özyanık

Rize

Rize, Türkiye'nin kuzeydoğusunda yer alan ve Karadeniz'e sahili olan bir il. Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Rize'nin Batısında Trabzon, Doğusunda Artvin, Güneybatısında Bayburt, Güneyinde Erzurum illeri bulunur. Türkiye'nin en çok yağış alan ilidir. En önemli ürünü çay olan Rize'de kivi meyvesi yetiştiriciliği de başlamış durumdadır. Fakat kivi üretimi fazla olmadığı için ancak şehrin kendi ihtiyacını karşılar.

Rize'de yaz mevsimi ılık geçer. Sonbahar ve kış mevsimleri ise yağışlı geçer. Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Rize, bölgenin en karakteristik özelliklerini gösterir. Anadolu'nun diğer bölgelerinden coğrafi yapısıyla olduğu gibi kültürel yapısı ile de ayrılır. Dik yamaçlı vadileri, zirvelere ulaşılabilir dağları, buzul gölleri, zümrüt yeşili yaylaları, tarihi kemer köprüleri ve kaleleri, coşkun akan dereleri ile çok özel bir turizm beldesidir.

Osmanlı döneminde liman, nahiye ve kaza merkezi olarak önemini korumuştur. 1640 yılında buraya gelen Evliya Çelebi, Rize’den şöyle söz etmiştir: “Trabzon’a bağlı deniz kıyısında bahçeli güzel bir yerdir”. Osmanlı döneminde Batum Kalesi muhafızı Tuzcuoğlu Memiş Ağa (1814-1817) ve Trabzon ağalarının isyanı (1835) gibi isyanlar olmuş ve bastırılmıştır. Rize 19. yüzyılda önemli bir kaza merkezidir. Berlin Antlaşması ile (1878) Lazistan sancağının merkezi olan Batum Rusya’ya bırakılınca Rize Trabzon Vilayetine bağlı sancağın merkezi olmuştur.

#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. dönem milletvekilleri
#Rize Milletvekilleri
#Rize Milletvekili Seçim Sonuçları
6 yıl önce