|

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları!

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Yeni Şafak’ta. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi partinin önde olduğunu görmek, sandık sonuçlarına göre partilerin oy oranlarını incelemek ve grafiklerle canlı seçim sonuçlarına ulaşmak isterseniz Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasını inceleyebilirsiniz. Ayrıntılı analizlerle seçim sonuçları Yeni Şafak’ta.

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 10:18 - 21/06/2018 الخميس
Diğer
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Yeni Şafak'ta.
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Yeni Şafak'ta.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını yenisafak.com’dan öğrenebilirsiniz. Canlı seçim sonuçlarını ve sandık sonuçlarını, oy oranlarını, hangi adayın hangi ilde önde olduğunu ve çok daha fazlasını Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasından öğrenebilirsiniz. İşte 24 Haziran seçim sonuçları.

Linkler üzerinden sonuçlara ulaşabilirsiniz



















































































Sessiz ama güçlü çalıştık

AK Parti’nin, oy verme işleminin tamamlandığı Avrupa’da karşılaştığı engelleri nasıl aştığı ortaya çıktı. AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Yeneroğlu, detayları Yeni Şafak’a anlattı.

DAHA YÜKSEK OY ALACAĞIZ

Bin 500 seçmen bulunan yerde şube kurduklarını, 300 seçmenin olduğu kasabalarda temsilcileri bulunduğunu belirten Yeneroğlu, “Geçmiş seçimlere göre seçim çalışmasını daha sessiz ama sahada güçlü bir biçimde sağladık. Bu seçimde daha yüksek oy alacağız. Randevunun olmadığı ilk seçimdi. Seçime katılım ciddi anlamda arttı. Her yerde oyumuzu artırdığımıza inanıyorum” diye konuştu.

VATANSEVERLER CHP’YE OY VERMEYECEK

Hollanda’da CHP’nin HDP ile ortak çalıştığını söyleyen Yeneroğlu, “CHP içindeki vatansever insanların çok büyük tepki gösterdiğini ve CHP’ye oy vermeme konusunda karar aldığını biliyorum” dedi.

Rekor Belçika’da

24 Haziran için çok sayıda Türk seçmene sahip ülkelerdeki oy kullanım oranlarının özellikle Belçika ve İsviçre’de yüksek olduğu görüldü.

Verilere göre, 142 bin 463 kayıtlı seçmen bulunan Belçika’da 82 bin 423 kişi

oy kullanarak, seçimlere yüzde 57.86 oranıyla yüksek bir katılım gösterdi. İsviçre’de oy kullanım oranı yüzde 56.7’ye, Almanya’da yüzde 49.74’e ulaştı.

#Seçim sonuçları
#YSK seçim sonuçları
#24 Haziran seçim sonuçları
#Cumhurbaşkanlığı sonuçları
٪d سنوات قبل