|

24 Haziran seçmen kağıdı ne zaman gelecek?

24 Haziran Cumhurbaşkanı Hükümeti Sistemi seçimlerinin yaklaşmasıyla 24 Haziran seçmen kağıdı ne zaman gelecek? sorusu da merak konusu oluyor. İşte merak edilen ayrıntılar...

Yeni Şafak
11:30 - 13/05/2018 Pazar
Güncelleme: 11:39 - 13/05/2018 Pazar
Diğer
​24 Haziran seçmen kağıdı ne zaman gelecek? sorusunun yanıtı haberimizde.
​24 Haziran seçmen kağıdı ne zaman gelecek? sorusunun yanıtı haberimizde.

24 Haziran seçmen kağıdı ne zaman gelecek? sorularının yanıtı haberimizde.

24 HAZİRAN SEÇMEN KAĞIDI NE ZAMAN GELECEK?
Genel seçimlerde, seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin, sandık atama işlemi ile nerede oy vereceğinin belirlenmesinden sonra ilçe seçim kurullarınca; her seçmen için hangi seçim çevresi ve bölgesinde, kaç numaralı sandıkta oy vereceğini gösterir belge (seçmen bilgi kâğıdı) genellikle seçimlerden 21 gün önce gönderilmeye başlanır. Seçmen bilgi kâğıdı kendisine ulaşmayan seçmenler, internet sayfamızın "
Nerede Oy Kullanacağım
" bölümünden sorgulama yaparak Seçmen Bilgi Kağıdının dökümünü alabilirler.
Cumhurbaşkanlığı Seçimi kesin aday listesi Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanlığı Seçimi için kesin aday listesini içeren Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.Buna göre, 24 Haziran Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde yarışacak Cumhurbaşkanı adayları, 100 binin üzerinde imza toplayan Doğu Perinçek, Temel Karamollaoğlu ve Meral Akşener ile AK Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin adayı Muharrem İnce ve HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş olarak tespit edildi.

#​24 Haziran seçmen kağıdı
#​24 Haziran seçimleri
#seçmen kağıdı
6 yıl önce