|

27.dönem Ardahan Milletvekilleri 24 Haziran 2018 AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti

Ardahan 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Ardahan ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Ardahan milletvekilleri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 09:42 - 20/06/2018 Çarşamba
Diğer
27. dönem Milletvekillerinin belli olacağı, 24 Haziran seçiminin sonuçları açıklandı.
27. dönem Milletvekillerinin belli olacağı, 24 Haziran seçiminin sonuçları açıklandı.

24 Haziran seçim sonuçları açıklandı. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ve diğer partilerin katıldığı seçimde, sandıklar açıldı. Sayılan oylara göre Ardahan'ın yeni milletvekilleri belli oldu. Detaylar haberimizde.

Ardahan AK Parti Milletvekili adayları

Orhan Atalay

Halil İbrahim Dursunoğlu

Ardahan MHP Milletvekili adayları

SEVİM KÖSELİÖREN

MÜTALİP AKCI

Ardahan CHP Milletvekili adayları

Öztürk Yılmaz

Yunus Dündar

Ardahan İP Milletvekili adayları

Levent Pehlivan

Çelik Demir

Ardahan

Ardahan ili, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuzeydoğu köşesinde Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve kısmen Doğu Karadeniz'de bulunan, Gürcistan sınırında kurulmuş olan bir il. Batısında Artvin, güneybatısında Erzurum, güneyinde Kars illeri ve doğuda Gürcistan Cumhuriyeti ile sınır teşkil etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kafkaslar'a açılan kapısıdır.

1924 yılında il olmuştur. 1926 yılında Kars iline bağlı bir ilçe olmuştur. 1992 yılında Kars ilinden ayrılarak tekrar il olmuştur.

Ardahan, ilin coğrafi yapısı ve tarihi geçmişinden kaynaklanan kendine özgü doğal ve tarihi değerlere sahiptir. Ardahan Doğu Anadolu Bölgesi'ne has doğal yapısı ve ikliminin yanında Doğu Karadeniz Bölümü'nün topografyasına, iklimine ve bitki örtüsüne geçiş yerleri ile farklı güzellikleri bir arada barındırmaktadır. Yüksek ovaları, akarsuları, ormanları, zengin çiçek çeşitliliğine sahip yaylaları ve iki gölü ile Ardahan keşfedilmeyi bek­leyen bir doğa cennetidir.

#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. dönem milletvekilleri
#Ardahan Milletvekilleri
#Ardahan Milletvekili Seçim Sonuçları
6 yıl önce