|

30 Ağustos 2016 resmi tatil mi?

Yarın 30 Ağustos 2016 Salı resmi Zafer Bayramı. Çalışanların büyük yanıtını aradığı sorulardan biriside yarın resmi tatil mi? 30 Ağustos 2016 Zafer Bayramı resmi tatil mi? sorusunun cevabını haberimizde sizlere sunuyoruz. İşte yanıtı...

Yeni Şafak
16:33 - 29/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:42 - 29/08/2016 Pazartesi
Diğer

30 Ağustos 2016 resmi tatil mi? Zafer bayramı tatilini merak edenler ise ilk olarak Google arama motoruna konu ile ilgili bilgi almak için bazı sorular sordular. Bu soruların cevabını verecek olursak 30 Ağustos salı gününün resmi tatil olduğunu söyleyebiliriz. Bu günde insanlar resmi tören yerlerinde toplanıp vatandaşlar ile bayramı kutlayabilirler. 1926 tarihine kadar bu bayramın ismi 'Başkumandan Zaferi' olmuştur. Bu tarihten itibaren bu bayramın ismi değiştirilmiş ve günümüze kadar 'Zafer Bayramı' olarak gelmiştir. Her sene bir sorun olmadığı taktirde kara, hava ve deniz kuvvetleri tarafından belirli alanlarda kutlamalar yapılır.



30 Ağustos 2016 Zafer Bayramı resmi tatil mi sorusuna yanıt ararken gelen açıklama bizi üzdü. Çünkü yaşanan terör olaylarından dolayı askeri araçlar geçiş yapmayacak ve Türk Yıldızları'nın gösterisi olmayacak. Sabah saatlerinde başlayacak Zafer Bayramı, akşam saatlerine kadar halk ve hukümet tarafından kutlanacak. Anıtkabir ziyaretinde bulunacak ve akabinde günü bayram çoşkusu ile geçireceğiz. 30 Ağustos Salı resmi tatil mi sorusuna böylece cevap bulmuş olduk. Aklınıza takılan her şey için yorum atabilirsiniz.



Alanya'da Zafer Bayramı fener alayı ile kutlanacak


Alanya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sabah saat 09.00'da Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak ve akşam Fener Alayı ile sürecek. Atatürk Anıtı önünde yapılacak resmi tören saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk Bayraklarının göndere çekilmesi ile devam edecek. Jandarma Üsteğmen Mehmet Ay'ın konuşmasının ardından Atatürk Anıtı önündeki tören son bulacak. Atatürk Anıtı önündeki törenlerin ardından Kaymakamlık makamında Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in yanında Garnizon Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel olmak üzere tebrikleri kabul edecek.



Kent Konseyi ve Alanya Belediyesi fener alayı düzenliyor


Alanya Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde ise akşam Fener Alayı düzenlenecek. Saat 19.30'da Atatürk Anıtı önünde başlayacak 30 Ağustos Zafer Yürüyüşü İskele Meydanı'nda yapılan gösterilerle son bulacak. Tüm Alanya halkını Türk Bayrakları ile Fener Alayına davet eden Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, “30 Ağustos'un Türkiye'nin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir. Bu zaferin ışığı altında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygı ile eğiliyoruz. 30 Ağustos'ta aynı ruhla "Türk Bayraklarıyla" hep birlikte yürüyeceğiz. Tüm Alanya halkımız davetlidir” dedi.



KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?


Kurban bayramı, bu sene 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak. 11 Eylül Pazar günü ise arefe günü olacak.



13 Eylül Salı 2. Gün,


14 Eylül Çarşamba 3. Gün,


15 Eylül Perşembe 4. Gün (Son Gün). Kurban Bayramı tatili ile ilgili ise sevindirici haber Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Buna göre 16 Eylül Cuma günü kamu çalışanları için idari tatil olarak ilan edilince, Kurban Bayramı tatili 9 güne çıktı.






#30 Ağustos Zafer Bayramı
#Zafer Bayramı
#Resmi tatiller
#30 Ağustos 2016
8 yıl önce