|

5 bin sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman, başvuru şartları neler

5 bin sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman yapılacak, başvuru şartları neler? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kısa süre önce 5 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağını duyurdu. Bu gelişmenin ardından sizler için atamaların ne zaman yapılacağını, başvuru şartlarını ve tercih işlemlerini paylaşıyoruz. MEB'in açıklamalarını ve 5 bin öğretmen ataması ile ilgili tüm detayları haberimizden bulabilirsiniz.

Yeni Şafak
19:50 - 6/09/2016 Salı
Güncelleme: 20:13 - 6/09/2016 Salı
Diğer
5 bin sözleşmeli öğretmen ataması

ne zaman yapılacak, başvuru şartları neler? İşte merak edilen bu soruların yanıtını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika açıklaması ile 5 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağını bildirdi. Sizler için derlediğimiz haberimizden 5 bin öğretmen alımı ile ilgili başvuru ve atama duyurusunu paylaşıyoruz. İşte tüm detaylar.



ni görmek için tıkla



Milli Eğitim Bakanlığı, 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.



Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada "Dershaneler ve etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli olarak görev yapanlar arasından bakanlığımızın çeşitli alanlarından 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacaktır” denildi.



Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce de 15 bin sözleşmeli öğretmen alınacağını duyurmuştu. KPSS puanı ve mülakatla alınan bu öğretmenlerin ataması 10 Eylül'de yapılacak.



DERSHANELER İLE ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZLERİNDE GÖREV YAPAN EĞİTİM PERSONELİNİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK İÇİN BAŞVURU VE ATAMA DUYURUSU


Dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin Ek 1'de belirtilen alanlardaki sözleşmeli öğretmen pozisyonlarına başvuru ve atamaya ilişkin iş ve işlemleri aşağıda belirtilen açıklama çerçevesinde yürütülecektir.



1. Başvuru Şartları


5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 14/03/2014 tarihi itibarıyla yönetici, öğretmen, uzman öğretici, usta öğretici veya benzeri personel olarak çalışmakta olmak,



Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,



5580 sayılı Kanun kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde yönetici, öğretmen, uzman öğretici, usta öğretici veya benzeri personel olarak sigorta primi ödenmiş çalışma süresi, 1/1/2014 tarihi itibarıyla en az toplam altı yıl (2160 gün) olmak (Altı yılın hesabında yalnızca dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde çalışılan sürelerin toplamı esas alınacak, bunun dışındaki hiçbir durum dikkate alınmayacaktır.),



657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,



Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.),



Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak,



Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak,



Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,



Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,



657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.



KPSS'ye girmiş olma şartı aranmayacaktır.



2. Başvuru


Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak başvuru elektronik ortamda (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden) alınacaktır. Bu başvuruda adaylar, Ek 2 Sözlü Sınav Merkezleri listesinde belirtilen sınav merkezlerinden en fazla beş tercih yapabilecektir. Tercih ettiği sınav merkezlerinden birine yerleştirilemeyenler, söz konusu sınav merkezleri arasından Bakanlıkça belirlenecek sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır. Başvuru takvimi Ek 4'te belirtilmiştir.



Başvurular, adayların en son görev yaptıkları dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinin bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.



Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana başvuruda bulunabilecektir.



Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvuruları ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekâlet verecekleri kişiler vasıtasıyla en son görev yaptıkları dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinin bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine onaylatacaktır.



Başvurularda aslı ibraz edilen belgelerin birer örneği il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanarak teslim alınıp asılları adaylara geri verilecektir.



Atama sürecinin zamanında sonuçlandırılması bakımından başvurular, başvurunun yapıldığı gün ya da -başvurunun son gününe rastlayan gün hariç- bir sonraki gün mesai saatleri içinde onaylanacaktır.



Elektronik Başvuru Formunda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacaktır.



Adaylardan başvuru ekranında karşılaşılan uyarının yanlış olduğunu iddia edenler, bu durumu belirten bir dilekçe ile il millî eğitim müdürlüklerine başvuruda bulunacak; bu iddialar il millî eğitim müdürlüklerince İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne (Öğretmen Atama Daire Başkanlığı) faks (0 312 418 03 81) ya da e-posta yoluyla bildirilecektir.



Adayların başvurularının il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanmasından sonra yapacakları bilgi ve beyan düzeltme talepleri dikkate alınmayacaktır.



Elektronik Başvuru Formu haricinde veya süresi dışında yapılan, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanmamış olan, atama alanı ve mezun olduğu yükseköğretim programı yanlış girilerek yapılan başvurular ile başvuru şartlarını taşımadığı hâlde gerçeğe aykırı belgeyle ya da beyanda bulunarak, evrakta tahrifat yaparak, gerçek durumunu gizleyerek yapılan başvurular geçersiz sayılacak; varsa yapılmış olan atamalar iptal edilecektir.



Bu duyuruda yapılan açıklamalara ek olarak başvuru süresi içinde oluşabilecek durumlar ile uygulamalara yönelik açıklamalar Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde başvuru süresi içinde duyurulacaktır. Öğretmen adaylarının hak kaybına uğramamaları bakımından bu açıklamaları takip etmeleri gerekmektedir.



Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 29/06/2009 tarihli ve 2848/18852 sayılı yazısı gereğince Selçuk Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği ve Selçuk Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği Bölümü mezunu öğretmen adaylarının Ç ocuk Gelişimi Öğretmenliğine atanma yönündeki başvuruları onaylanmayacaktır.



2016 yılı KPSSP10 puanı üzerinden sözleşmeli öğretmen atamasına başvuruda bulunanlardan sözlü sınava katılanlar ile KPSSP121 puanı üzerinden yapılan sözleşmeli öğretmen atamasına başvuruda bulunanlar, bu duyuru kapsamında başvuru yapamayacaktır.



Daha önce Bakanlık Makamının 30.06.2015 tarihli ve 36182 sayılı Onayı doğrultusunda dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinden 01.07.2015 tarihinde yapılan duyuru kapsamında başvuruda bulunup başvuruları onaylananların mevcut başvuruları geçerli sayılacak ve bunlardan ayrıca bir belge istenmeyecektir. Bu konumda olanlar yalnızca sözlü sınav merkezi tercihinde bulunacaktır.



Sözlü Sınav


Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlar, yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır.



Sözlü sınava alınacak adaylar Ek 3'te yer alan Sözleşmeli Öğretmen Sözlü Sınav Değerlendirme Formu üzerinden sözlü sınav komisyonunca değerlendirmeye tabi tutulacaktır.



Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.



Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il millı̂eğitim müdürlüklerince yürütülecektir.



Sözlü sınava katılanların sınav puanları “Sözlü Sınav Sonuç Ekranı"na işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.



Sözlü sınava alınacak adaylar http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden duyurulacaktır.



İtiraz


Sözlü sınav sonuçlarına, sınav merkezi olan il millı̂ eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebilecektir.



İtirazlar, sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecek ve ilgililere bildirilecektir.



Tercihler


Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.



Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.



Tercihler herhangi bir il veya ilçe millı̂eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.



Adaylar il veya ilçe millı̂ eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.



Adaylar tercih dışı seçenek olarak;



“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum."



“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.



Tercihlerine atanamayan adaylardan “9.5.2." seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.



Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.



10. Atamalar


Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, öncelikle Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illeri olmak üzere kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerdeki boş sözleşmeli öğretmen pozisyonlarına tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.



Adayların puanlarının eşitliği halinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.



Sözleşmeli öğretmen olarak ataması yapılanlar, sözleşmeli olarak dört yıl, kadrolu olarak da iki yıl olmak üzere altı yıl süreyle başka bir yere atanmayacaktır.






5 bin sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman yapılacak, başvuru şartları neler? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kısa süre önce 5 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağını duyurdu. Bu gelişmenin ardından sizler için atamaların ne zaman yapılacağını, başvuru şartlarını ve tercih işlemlerini paylaşıyoruz. MEB'in açıklamalarını ve 5 bin öğretmen ataması ile ilgili tüm detayları haberimizden bulabilirsiniz.


#MEB
#5 bin sözleşmeli öğretmen alımı
#Öğretmen atamaları
#Öğretmen atamaları ne zaman
#öğretmen atama başvuru şartları
8 yıl önce