|

5 günlük İstanbul hava durumu! Meteoroloji hava durum tahminleri

İstanbul'da hava durumunun nasıl olması bekleniyor? İstanbul'da etkili olan soğuk hava, kar yağışı, tipi ve rüzgar hayatı olumsuz yönde etkiledi. İstanbul'da ana arterler hariç mahalle aralarında yollar kapandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
13:19 - 10/01/2017 Salı
DHA

İSTANBUL HAVA DURUMU: İstanbul 5 gündür süren soğuk ve kar yağışı nedeniyle adeta buz tuttu. Büyükçekmece gölünde donma devam ederken evlerin çatılarında buz sarkıtları oluştu. Kıyı kesimleri donan Büçükçekmece gölünün donmuş hali görmeye değer bir manzara oluşturdu. İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 9-10 ocak tarihlerinde eğitime ara verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre önümüzdeki günlerde İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 Km/sa), İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadenizde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Batı Akdeniz kıyılarında fırtına şeklinde (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.





Sarkıtlar oluştu


İstanbul'da soğuk hava nedeniyle ara sokaklarda bulunan evlerin çatılarında buz sarkıtlarının oluştuğu görüldü. Bazı sarkıtların boyları 1 metreyi geçti. Karla kaplanan yolların açmak için kepçeler çalışırken, bazı vatandaşlar ise işyerlerinin önünü kürekle açtı.





Yoğun kar yağışı, sebze meyve halini de etkiledi


İstanbul'da oldukça etkili olan kar yağışı sebze meyve halini de etkiledi. Birçok pazarcı, pazara çıkamayınca sebze ve meyveler, hal esnafının elinde kaldı. Pazarcıların pazara çıkamaması ise fırsatçılara yaradı. İstanbul'da oldukça etkili olan dört günlük kar yağışı, hayatı birçok yönden olumsuz şekilde etkiledi. Yoğun kar yağışından en çok etkilenenlerden biri de pazarcılar oldu. İstanbul'da birçok ilçede özellikle ara sokakların kapanması ve araçların çıkamaması nedeniyle pazarcılar pazara çıkamadı, birçok ürün ise hal esnafının elinde kaldı.



Halde bütün dükkanların tıka basa mal dolu olduğunu belirten İstanbul Bayrampaşa Sebze Meyve Hali ve Bostan Komisyoncuları Dernek Başkan Yardımcısı Muhittin Baran, “Alıcılar hale giremediğinden dolayı elimizdeki ürünleri pazarlayamıyoruz. Mevsimsel olarak 4-5 gündür yoğun bir kar temposu yaşandığını biliyoruz. Üretim bölgelerinde, üretim örtü altı ve seralarda ciddi anlamda, kızarmada veya domatesin kızarmasında, ürünlerin yetişmesinde sıkıntılar oldu. Ancak İstanbul Bayrampaşa Hali'nde İstanbul'a 3 gün yetecek kadar meyve sebze var. Yeşillik diye adlandırdığımız ve tencere ürünlerinde hale yüzde 40'lık bir giriş söz konusu oldu. Önceki günlere göre yüzde 60'lık bir azalma var. Fiyat artışı olmasına rağmen bu ürünlerde talep çok fazla diyebiliriz. Ancak en büyük sıkıntı Pazarcı esnafının ve marketçilerin hale gelememesidir" diye konuştu.



Yaş meyve sebzenin arz talep ürünü olduğunu da sözlerine ekleyen Baran, “Talep olmadan arz olursa fiyatlar düşer. Şuanda da tüketicinin talebi var ama alıcılar toptan pazarlardan veya hallerden ürün alıp pazarlama noktasında handikap yaşadığı için buradaki fırsatçılarda çok fahiş fiyatlarla tüketiciye ürün pazarlıyorlar. Geçen haftadan 3 liraya alınan ürünü bugün 8 liraya nihai tüketiciye pazarlamaya çalışıyorlar. Burada tamamen bir fırsatçılık söz konusu" dedi.



Yurtta hava durumu


İstanbul hava durumu haberimizde. Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolunun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Artvin, Mersin ve Adana çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 Km/sa), İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadenizde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Batı Akdeniz kıyılarında fırtına şeklinde (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.






#İstanbul hava durumu
#İstanbul
#Meteoroloji Genel Müdürlüğü
#5 günlük İstanbul hava durumu
#Hava durumu
7 yıl önce