|

800'le başlayan müşteri hizmetleri ücretli mi?

Netgsm Yönetim Kurulu Başkanı ve Rekabetçi Telekomünikasyon Derneği Genel Başkanı Adem Öcal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "800" ile başlayan numaraların tüketici yararına bir uygulama olduğunu söyledi. 800'le başlayan müşteri hizmetleri ücretli mi ücetsiz mi? sorusu vatandaşlar tarafından merak konusu.

Yeni Şafak
12:15 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:18 - 24/10/2016 Pazartesi
Diğer

800'le başlayan müşteri hizmetleri ücretli mi? Ücretli müşteri hizmetleri pakete dahil olacak. BTK tarafından alınan bir başka karara göre ise halihazırda ücretli olan müşteri hizmetleri şebeke içi arandığında ücretlendirme "şebeke içi" arama olarak değerlendirilecek ve bu kapsamda fiyatlandırılacak. Arama, paket kapsamında tanınan şebeke içi görüşme sürelerine dahil edilecek.



Farklı bir operatörün müşteri hizmetlerinin aranması durumunda ise çağrı ücreti, şebeke dışı aramaların fiyatlarından yüksek olmayacak ve abonenin paketindeki şebeke dışı arama sürelerinden düşecek.



Söz konusu düzenlemeyle, abone, paketinde dakika bulunmasına rağmen müşteri hizmetlerini aradığında ödemek zorunda kaldığı ücretten de kurtulmuş olacak.



"800'le başlayan numaralar tüketicinin yararına"


Netgsm Yönetim Kurulu Başkanı ve Rekabetçi Telekomünikasyon Derneği Genel Başkanı Adem Öcal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "800" ile başlayan numaraların tüketici yararına bir uygulama olduğunu söyledi.



BTK'nın bu konuya el atmasının güzel bir gelişme olduğuna dikkati çeken Öcal, "Madem mevzuata göre 800'lü numaralara yapılan aramalardan ücret alınmayarak tüketicinin yararı sağlanıyor, öyleyse bu numaraların kullanılmasının teşvik edilmesi gerekmektedir. Bunun için de söz konusu numaraların kullanım maliyetlerinin düşürülmesi gerekmektedir." diye konuştu.



BTK mevzuatına göre telekom operatörleri "800"le başlayan numaralara doğru arama yapan abonesinden ücret alamıyor. Bu numaraları genellikle kamu kurumlarının veya firmaların ücretsiz arama hattı olarak kullanması bekleniyor. "800"lü numaralar, arama ücretinin arayan değil, aranan tarafından ödendiği numaralardır.

#BTK
#BTK mevzuatı
#Telekomünikasyon Derneği
7 yıl önce