|

98/2 askerlik yerleri açıklandı mı? Askerlik yeri sorgulama!

98/2 askerlik yerleri açıklandı mı? sorusu Mayıs ayı celp döneminin gelmesiyle merak ediliyor. Binlerce askerin sabırsızlıkla açıklanmasını beklediği askerlik yeri sorgulama işlemini haberimiz üzerinden yapabilirsiniz. İşte 2018 askerlik yeri sorgulama ekranı...

Yeni Şafak
14:19 - 4/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:29 - 4/04/2018 Çarşamba
Diğer
Askerlik yeri sorgulama işlemi haberimizde.
Askerlik yeri sorgulama işlemi haberimizde.

98/2 Mayıs celp döneminde silah altına alınacak yedek subay, kısa dönem ve uzun dönem er adayları askerlik yerlerinin açıklanacağı tarihi sabırsızlık içerisinde bekleyerek geri sayıma başladı. Bu doğrultuda 98/2 Mayıs celp döneminde askeri birliğe katılıp vatani görevini yerine getirmek noktasında can atan adaylar, askerlik yerlerinin ne zaman belli olacağı sorgulamalarına yoğunluk kazandırmaya başladı. Binlerce askerin gözü kulağı 98/2 Mayıs celp döneminde askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı konusuna çevrilmişken Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından önemli açıklamalar gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı duyuru doğrultusunda 98/2 Mayıs celbinde askerlik görevini icra edecek adayların acemi birlikleri 14 Nisan 2018 tarihinde (değişkenlik gösterebilir) açıklanacağı belirtildi. Öte yandan 98/2 Mayıs celp dönemi askerlik yerleri e-Devlet kapısı aracılığıyla da öğrenebilme imkanı elde edebilecek.

98/2 MAYIS CELP DÖNEMİ ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, msb.gov.tr resmi internet sitesi aracılığıyla 2018 Şubat 98/2 celp alımlarıyla ilgili önemli açıklamalar gerçekleştirerek, 2018 Mayıs celbinde askeri birliğe katılım gösterecek olan adayların acemi birlikleri 14 Nisan 2018 tarihinde (değişkenlik gösterebilir) şeklinde duyuru yayımlandı.

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
Askerlik yeri sorgulama işlemi için ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapmak gerekmektedir. e-Devlet askerlik sorgulama işlemleri
internet adresi üzerinden yapılabilecek.

Askere gidecek olanların askerlik yerlerini öğrenebilmeleri için e-Devlet şifreleri olması gerekmektedir. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu" yazmak yeterlidir. Ardından çıkan ekranda askerlik yeri hakkında bilgiler görüntülenebilir.

#askerlik yeri
#askerlik yeri sorgulama
6 yıl önce