|

Abdülkadir Ömür kimdir?

Abdülkadir Ömür kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımda oynuyor? sorularının yanıtı haberimizde. İmam Hatip Lisesi mezunu olan Abdulkadir Ömür Trabzon'da dünyaya geldi.

Yeni Şafak
11:49 - 6/07/2018 Cuma
Güncelleme: 11:55 - 6/07/2018 Cuma
IHA
Abdülkadir Ömür kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımda oynuyor? sorularının yanıtı haberimizde.
Abdülkadir Ömür kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımda oynuyor? sorularının yanıtı haberimizde.

Abdülkadir Ömür kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımda oynuyor? sorularının yanıtı haberimizde. Abdülkadir Ömür, 25 Haziran 1999 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Çarşıbaşı İsmail Çavuş Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni başarıyla bitiren Ömür, şu an üniversite sınavlarına hazırlanmakta. Genç futbolcu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda okumak istiyor.

Futbol otoriteleri tarafından oyun zekası, top tekniği ve temposu mükemmel bulunan Abdülkadir Ömür, kısa sürede Türkiye'nin gelecek vaadeden yıldızları arasında gösterilmeye başlandı. 2011 senesinde Trabzonspor altyapısında forma giymeye başlayan Ömür, ilk resmi maçına eski Trabzonspor teknik direktörü Sadi Tekelioğlu döneminde, Adanaspor'a karşı oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının 65. dakikasında çıktı.

Futbol otoriteleri tarafından "İmam Hatip'li Messi" olarak anılan Abdülkadir Ömür, geçen sezon Ersun Yanal yönetimindeki Trabzonspor'da 3'ü Türkiye Kupası ve 2'si Süper Lig karşılaşmasında forma giyerek 193 dakikada bir gol atıp takımına büyük katkıda bulundu.

2017 yılında Avrupa'nın en iyi genç yeteneği olan 'Golden Boy Awards'a aday gösterildi.

Abdülkadir Ömür’den Messi hareketleri
Trabzonspor’un son yıllarda Türk futboluna kazandırdığı en önemli yeteneklerden biri olan Abdülkadir Ömür’ün, Messi’nin hareketlerini antrenmanlarda yapması renkli görüntülere sahne oldu.

Yeni sezon hazırlıklarını Slovenya’nın Lyubyana şehrindeki Kranj kasabasında sürdüren Trabzonspor’un antrenmanlarında renkli görüntüler yaşanıyor. Trabzonspor’un son yıllarda Türk futboluna kazandırdığı en önemli yeteneklerden biri olan Abdülkadir Ömür’ün, idol olarak gördüğü Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi’nin hareketlerini antrenmanlarda yapması çalışmalara ayrı bir hava katıyor. UEFA’nın yaklaşık iki yıl önce ’Türk Messi’ diye tanıttığı, ünlü İngiliz gazetesi Guardian’ın ‘en iyi 60 yetenek’ arasında gösterdiği Ömür’ün, Messi’ye benzetilmesinin en önemli nedenlerinden biri de meşin yuvarlakla adeta yapışık olması. Topu ayağına aldığında neler yapabileceği ve nereye kadar sürükleyeceği merakla izlenen genç yeteneğin, antrenmanda kafasına aldığı topla birlikte aldığı mesafe yaklaşık 30 metreyi buldu. Kafasına yapışık gibi duran meşin yuvarlakla birlikte yürüyen yıldız oyuncunun bu görüntüsü zorlu geçen antrenmanların keyifli bölümü oldu.

Transfer tekliflerine kulağını tıkadı
Geçtiğimiz sezon bireysel olarak iyi bir dönem geçiren, bu sezon da Teknik Direktör Ünal Karaman yönetiminde yeni sezona güzel başlangıç yapmak isteyen Abdülkadir Ömür, transfer tekliflerine ise kulağını tıkamış durumda. Menajerler vasıtasıyla birçok kulübün transfer teklifinde bulunduğu genç yıldızın bordo-mavili kulüple 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Takım kısa süre de kaynaştı

Trabzonspor’un Slovenya’da gerçekleştirdiği kampın temposu her geçen gün artarken, teknik heyet ve futbolcular da gün geçtikçe birbirleriyle daha çok kaynaşıyor. Geçtiğimiz sezon kadroda yer alan isimlerle takıma yeni katılan genç oyuncuların kısa sürede birbirleriyle uyum içerisine girmesi teknik heyeti sevindirdi. Teknik Direktör Ünal Karaman, transfer edilmesi muhtemel oyuncuların da bir an önce kampa katılarak takım içindeki arkadaşlığın tam anlamıyla sağlanmasını istiyor.

#​Trabzonspor
#Abdulkadir Ömür kaç yaşında
#Abdulkadir Ömür kimdir
#Abdulkadir Ömür nereli
#Abdulkadir Ömür
6 yıl önce
default-profile-img