|

Açık Lise (AÖL) sonuçları! 7-8 Ocak AÖL sonuçları açıklandı mı?

Açık lise (AÖL) sonuçları ne zaman açıklanacak? 7-8 ocak günlerinde yapılan 1.dönem AÖL sınavına giren binlerce öğrenci, sonuçlar için heyecanla bekliyor. MEB tarafından yapılan açık lise sınavının soruları ve cevaplarının yayımlanmasıyla 2016-2017 eğitim öğretim yılı AÖL sonuçlarının 30 Ocak 2017 tarihine kadar açıklanması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
11:36 - 26/01/2017 jeudi
Diğer

AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu merak konusu. 7-8 Ocak tarihlerinden düzenlenen açık lise sınavı günü yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı öğrenciler, 1. dönem AÖL sınavına girememişlerdi. Kar yağışı nedeniyle sınavın ertelenmemesi büyük mağduriyetlere ve tepkilere neden olmuştu. Daha sonra yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, AÖL sınavına giremeyen öğrencilerin mağduriyetleri giderilecek ve AÖL sınavına giremeyenler için yeni bir sınav yapılacak. AÖL sınav sonuçlarının 30 Ocak 2017 gününe kadar açıklanması bekleniyor. Açık lise sonuçları

adresinden açıklandığı anda sorgulanabilecek.



AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?


18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur. Öğrenciler, sınavlara girebilmek için Kayıt Yenileyerek ders seçimi yapmak zorundadırlar. Kayıt Yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır. Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif veya donuk olan öğrenciler, katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı günün mesai saatinin bitmesini bekleyecekler. Öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklardır. Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri 30 Ocak-08 Şubat 2017 tarihinde yapılacak.



AÖL İLK KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLADI MI?


Açıköğretim Lisesine kayıtlı olan öğrenciler 2017'inin ilk sınavının sonuçlarını merakla beklerken yeni kayıt yaptıracakların beklediği haber geldi. MEB, resmi internet sitesi üzerinden Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt işlemlerinin başladığını duyurdu. Ana sayfada yapılan duyuruda; “Açık Öğretim Lisesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 2. Dönem ilk kayıt işlemleri 13 Ocak-03 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır." ifadesi kullanıldı.





AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE (AÖL) KİMLER BAŞVURABİLİR?


a) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar,


b) Lise ve meslek liselerinden ayrılanlar,


c) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a) ve (b) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlar. başvurabilir.



İLK KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR


a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden; İlköğretimi tamamlayanlar ile liselerin ara sınıflarından ayrılanlardan,


b) • Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,


c) • T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir.


b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrenciler İçin; İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;


• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,


• Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,


• İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıp Örneğinin aslı), istenir. Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;


• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,


• Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,


• Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı,


• T.C Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.



AÖL iptal olmadı vatandaş perişan oldu


İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışına rağmen iptal edilmeyen Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavına giren vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Bazı öğrencilerin sınava yetişemediği belirtilirken, bazı bölgelere soru kitapçıklarının ulaşmadığı iddia edildi.


İstanbul'da günlerdir alarm verilen kar yağışı kentte yaşamı olumsuz yönde etkilerken, Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavına girmek isteyenleri de vurdu. AÖL sınavı yoğun kar yağışına rağmen iptal edilmeyince sınava girenler duruma tepki gösterdi.


Sınava girmek için okullara giden vatandaşlar ulaşım zorluğu yaşarken, pek çok öğrencinin sınav saatine yetişemediği ileri sürüldü. Dün akşam saatlerinden bu yana İstanbul'da etkisini arttırarak yağan kar nedeniyle kentteki bazı bölgelere soru kitapçıklarının ulaşmadığı iddia edildi. Bazı ilçelerde de gözetmen öğretmenlerin sınav merkezlerine ulaşamadığı kaydedilirken, sınava girenlerin çoğu bu duruma tepki gösterdi.






#AÖL sonuçları
#AÖL
#MEB
#AÖL 1.dönem sınavı
#AÖL sınavı
#AÖL sınavı sonuçları
#Açık lise
#Açık lise sınavı
#Açık lise sınavı sonuçları
il y a 7 ans