|

Adıyaman Samsat'ta yine deprem oldu! Son depremler

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde bir deprem daha meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Adıyaman'da merkez üssü Samsat ilçesi olan 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Yeni Şafak
21:02 - 2/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 21:10 - 2/03/2017 Perşembe
AA
Adıyaman Samsat'ta yine deprem oldu
Adıyaman Samsat'ta yine deprem oldu

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 4,0 büyüklüğünde deprem oldu. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde, bugün saat 20.03'te merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi. Depremin 9,14 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi. Aynı bölgede saat 14.07'de ise 5,5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.




Deprem kırsaldaki yapılara zarar verdi -

Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5.5 büyüklüğündeki deprem en çok kırsaldaki yapılara zarar verdi. Artçı sarsıntıların sürdüğü ilçe merkezinde bazı kamu binaları ve evler zarar görürken, yıkım özellikle ilçeye bağlı köylerde meydana geldi. En çok hasar Samsat'a sağlı Akdamar, Taşkuyu, Bayıllı ve Ovacık köylerinde evler yıkıldı. Deprem bazı evleri tamamen yıkarken, bazı evlerde ciddi çatlaklar oluştu.



Yıkılan evlerin çoğu yığma kerpiç yapılardan oluşuyor. Deprem anında yapıların altında kalan ve kaçarken yaralanan yaklaşık 30 kişi değişik hastanelere kaldırıldı. Samsat İlçe Hastanesi bahçesine UMKE ve AFAD tarafından çadır kuruldu. Yaralılara ve hastalara burada müdahale ediliyor. Elektrikler ilçe merkezi ve köylerinde kesildi. Kırsalda ve ilçe merkezinde onlarca yapı zarar gördü.



AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden'den açıklamalar -

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle bölgeye gelen AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hasan Aydınlık ile Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu olay yerinde incelemelerde bulundu.



Bilden ve beraberindekiler, ilk olarak depremin en çok etkili olduğu Taşkuyu köyünde hasar oluşan evlerde incelemelerde bulunarak, vatandaşların sorunlarını dinleyip, sıkıntıların giderileceğini bildirdi. Daha sonra köyden ayrılarak ilçeye geçen AFAD Başkanı Bilden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsat'a yakın bir yerde depremin meydana geldiğini anımsatarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.



Depremin ardından şimdiye kadar 70 civarında artçı meydana geldiğini ifade eden Bilden, bunların git gide düştüğü ve sadece iki köyde ciddi hasar oluştuğunu dile getirerek şunları kaydetti: "Allah'a şükür bir can kaybı yok, çok önemli bir yaralımız yok. Sadece şunu belirtmek istiyorum özellikle AFAD'ın ismini kullanarak birileri sosyal medyada işte 'saat 9'da şöyle bir deprem olacak' diye yazılar paylaşıyor. Keşke depremi önceden bilme şansımız olsaydı ama vatandaşlarımız kime itibar edeceklerini çok iyi biliyor, hiçbir şekilde onlara itibar etmesinler. Onlarda keşke kendilerini saklamasalar bir bilgileri varsa bize de öğretseler. Biz tüm yetkililer bölgedeyiz, Sayın Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın talimatıyla geldik, hasar tespit çalışmalarını ivedi bir şekilde yapacağız. AdıyamanBelediyesi bu akşam 5 bin kişilik yemek hazırlığı yaptı, başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gerekli çadır, battaniye ve ne gerekirse onlar yapılacak, vatandaşlarımız hiç merak etmesin en büyük tesellimiz can kaybının olmaması diğer her şey yerine gelir." Öte yandan Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ve kaymakamlık yetkilileri, ilçe ve köylerde vatandaşlara çadır ve battaniye dağıttı.Zaman zaman artçı sarsıntıların meydana geldiği ilçede evlerine girmeyen vatandaşlar ise ateş yakarak ısınmaya çalıştı.






#AFAD
#Adıyaman'daki deprem
#Samsat
#Son depremler
#Deprem
7 yıl önce