|

Afrin Son Durum: Son Dakika Zeytin Dalı Harekatı Haritası

Afrin son durum ve Zeytin Dalı Harekatı'ndaki son dakika gelişmelerini harita ile sizlere aktarıyoruz. Türk silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyindeki PYD-PKK-YPG terör örgütlerine yönelik başlattığı operasyon başarıyla sürdürülüyor. Afrin'i terör örgütlerinden temizlemek için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda şimdiye kadar yaklaşık 3 bin teröristin etkisiz hale getirildi. İşte Afrin operasyonunda son durum ve son dakika gelişmeleri...

Yeni Şafak
11:40 - 8/03/2018 Thursday
Güncelleme: 12:18 - 8/03/2018 Thursday
IHA
​Afrin son durum ve Zeytin Dalı Harekatı'ndaki son dakika gelişmelerini harita ile sizlere aktarıyoruz.
​Afrin son durum ve Zeytin Dalı Harekatı'ndaki son dakika gelişmelerini harita ile sizlere aktarıyoruz.

Afrin son durum: Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğindeki ÖSO, Afrin’in dördüncü büyük beldesi olan ve Afrin’e 10 kilometre mesafedeki Şiran beldesinden sonra Kefr Cenne’yi PKK/PYD’li teröristlerinden temizledi. Afrin’e 7 kilometre kaldığı son dakika gelişmeleri arasında yer alıyor. Dün Şeran beldesi civarında bulunan Hirbet Şiran, Katme, Metinli, Serkan köylerinin kontrolünü sağlayan TSK ve ÖSO askerleri, bugün de Azez ve Halep arasındaki ulaşım yolu üzerinde bulunan ve stratejik öneme sahip Kefr Cenne’nin kontrolünü sağladı. Kefr Cenne’ye giren ÖSO’un birinci bölük komutanlarından Abdul Munim Annasan, “Toprak örgütlerine topraklarımızda yer yok. Nerede ayrılıkçı terörist varsa oraya gidip onları temizleyeceğiz” dedi.

ÖSO bir diğer komutanı Behiç Yasin de, “Allah’ın izniyle Katma’yı teröristlerden temizledik. Kefr Cenne’de PKK/PYD teröristlerine ait bir karargahı ele geçirdik. Karargah’ta 12 kadar teröristi etkisiz hale getirdik, çok sayıda teröristi de esir aldık. Kefr Cenne içinde bulunan Dörtyol ağzında bulunuyoruz. Buradan Kefr Muz’a hareket edeceğiz. Oradan ilk hedefimiz Afrin’e girip terör örgütünün pisliklerini temizleyeceğimiz. Afrin’deki ve civar köylerdeki sivilleri PKK/PYD’in zulmünden kurtarana kadar yolumuza devam edeceğiz. Bizim düşmanımız Kürtler değil teröristlerdir. Kürtler bizim kardeşimizdir. Türkiye’nin desteğindeki ÖSO’un üçüncü bölüğü olarak sizi selamlıyoruz” diye konuştu.


ZEYTİNDALI HAREKATINDA AFRİN'DE SON DURUM

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in Katmah köyünü teröristlerden arındırdı. Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Katmah köyünü terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı. Afrin, bir ilçe merkezi ve Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 belde merkezinden oluşuyor. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 4'ü belde merkezi, 120'si köy, 30'u kritik nokta olmak üzere toplam 150 bölgeyi kontrol altına aldı.

#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
#Afrin son durum
#Son dakika Afrin
6 years ago
default-profile-img