|

Harika sosu ile ağlayan kek nasıl yapılır?

Islak kek küçük büyük demeden her yaştan insanın severek yediği pratik bir tatlı. Eşsiz sosu, nefis kek kıvamı damaklarda iz bırakan Ağlayan kek tarifini sizlere vereceğimiz adımlarla evlerinizde çok pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Peki ağlayan kek nasıl yapılır? Ağlayan kek sosu nasıl hazırlanır? Malzemeleri neler? Kek kaç dakikada pişer? İşte gerçek ağlayan kek tarifinin bütün püf noktaları ve detayları.

15:28 - 19/11/2020 Perşembe
Güncelleme: 14:56 - 17/10/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Ağlayan kek.
Ağlayan kek.

Üzerinde akışkan çikolata ile ağlayan kek yapıyoruz bugün. Kalem ve kağıtlar hazırsa bizim de tarifimiz hazır. Şimdiden afiyet olsun...


Ağlayan kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

Kek için:

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı süt

1,5 su bardağı un

Kabartma tozu

1 çay bardağı kakao

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Keki ıslatmak için:

2 su bardağı süt

Üzerine:

1 paket krem şanti

1 kase kırılmış fındık (isteğe bağlı)

1 paket çikolata sosu

Ağlayan kek yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Kalan hamur malzemelerini ilave edip kek hamurunu hazırlayın. Yağladığınız fırın kabına hamuru dökün ve 170 derece sıcaklıkta ısıtılmış fırında pişirin. Keki fırından aldıktan sonra biraz bekletin.Daha sonra 2 su bardağı sütü üzerine gezdirin. Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız krem şantiyi sürün. Son olarak bol çikolata sosu ile üzerini kaplayın. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Ağlayan Kek hamurum çok koyu oldu ne yapabilirim?

Ağlayan kek hamuru çok akışkan bir hamur değildir ancak içerisindeki sıvı malzeme miktarı çok değil, eğer kullandığınız yumurtalar küçük ise o zaman kek hamuru koyu kıvamlı olabilir. Tarif videosunda kıvamını net bir şekilde görebilirsiniz eğer sizin hamurunuz koyu kıvamlı ise süt miktarını biraz artırarak hamurunuzu daha akışkan hale getirebilirsiniz.


Kek pişirirken fırını turbo yani fanlı olarak mı çalıştırmalıyım?

Hayır sadece alt ve üst pişirmeyi açarak fırının orta rafında pişirebilirsiniz.

Krem şanti yerine pasta kreması kullanabilir miyim?

Ağlayan kek tarifinin özelliği krem şantili olmalıdır. Pasta kreması kullandığınızda ağlayan kek olmaz adı ama tadı da kötü olmaz. Sevdiğiniz bir krema ile de yapabilirsiniz.

Üzeri için hazır çikolata sos kullanabilir miyim?

Ağlayan kek tarifimi bugün itibari ile 430 kişi denemiş ve beğenmiş, tabii ki bu sayı yalnızca fotoğraf gönderen takipçilerime ait onun dışında deneyen binlerce kişi olduğunu biliyorum :) bu mutluluk verici. Deneyen ve deneyecek olan herkese afiyet olsun.


Ağlayan kek kaç dakikada hazırlanır ve pişer?

20 dakikada hazırlanan ağlayan kek 35 dakikada pişer.

Ağlayan kekin kalorisi ne kadar?

Zorluk seviyesi kolay olan ağlayan kek kalorisi 325.

#Yemek Tarifleri
#Tatlı Tarifleri
#Kek Tarifleri
#Lezzetli Yemek Tarifleri
#Pratik Tatlı Tarifleri
#Güzel Yemem Tarifleri
#Ağlayan Kek
3 yıl önce