|

Aile Destek Programı Eylül ödemeleri yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 450 TL ile 600 TL aralığında verilen Aile Destek Paketi ödemelerinin ilki 29 Temmuz tarihinde yapıldı. En fazla 12 ay süreyle ödemelerin gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Aile Destek Programı ödemeleri 4 milyon haneye destek sağlayacak. Peki, Eylül ayı Aile sosyal yardım paraları yattı mı, ne zaman yatacak? Aile Destek Programı başvuruları devam ediyor mu? İşte detaylar....

15:10 - 15/09/2022 Perşembe
Güncelleme: 15:11 - 15/09/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Aile Destek Yardım Ödemesi
Aile Destek Yardım Ödemesi

Aile sosyal yardım paraları yattı mı, ne zaman yatacak? sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Aile Destek Programı başvuruları e-devlet üzerinden gerçekleşiyor. Aile Destek Paketi yardımı her ay belirli miktarda ödemeler ile gerçekleşiyor. Peki, Eylül Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı?

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Ayrıca destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3'te 1'inden yani 1.833 liradan az olması gerekiyor. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten yararlanılabilir.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Bugüne kadar 4 milyon başvuru yapıldığını bildiren Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1,6 milyon haneye sosyal yardım ve dayanışma vakıflarımız aracılığıyla hak sahipliği verildi. İlk aşamada başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirdik. Geriye kalan hanelerimize ise ödemelerimizi önümüzdeki süreçte yapacağız. Böylece hak sahipliği kararı verilen toplamda 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Türkiye Aile Destek Programımıza gelen başvuruları ivedi bir şekilde inceleyeceğiz ve vatandaşlarımızın bu desteğimizden istifade etmesini sağlayacağız" dedi.

İhitiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen herkes, başvuruları Temmuz ayı içerisinde alınan Aile Destek Programı ödemelerinden yararlanabilecek.

Hak sahiplerine ilk ödemeler 29 Temmuz Cuma günü yapıldı.


Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelerin, Haziran 2022 - Mayıs 2023 döneminde en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacak.


#aile destek programı
#aile sosyal yardım
#aile destek ödemesi
#aile sosyal yardım parası
2 yıl önce