|

AK Parti Zeytinburnu belediye başkan adayı Ömer Arısoy kimdir?

2019 seçimleri öncesinde AK Parti İstanbul belediye başkan adayı ve ilçe adayları netleşti. Mevcut belediyelerin 14’ü ile devam kararı çıkarken diğer ilçelerde ise yeni isimlerle yola devam etme kararı alındı. AK Parti Zeytinburnu belediye başkan adayı ise Ömer Arısoy oldu. Peki Zeytinburnu belediye başkan adayı Ömer Arısoy kimdir, kaç yaşındadır?

Yeni Şafak
15:23 - 29/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:27 - 29/12/2018 Cumartesi
Diğer
​AK Parti Zeytinburnu belediye başkan adayı Ömer Arısoy oldu
​AK Parti Zeytinburnu belediye başkan adayı Ömer Arısoy oldu

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ilçelerin belediye başkan adayları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün yapılacak tanıtım programında İstanbul belediye başkan adayı ve ilçelerin başkan adayları resmi olarak tanıtılacak. Zeytinburnu’den ise Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy aday olarak gösterildi.

Ömer Arısoy kimdir?

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcılığı'na getirilen isimlerden biri olan Ömer Arısoy, 1974 yılında Rize'nin Çamlıhemşin ilinde doğdu. Ömer Arısoy babası Bilal Arısoy'u 2011 yılında kaybetmişti.

İlk, orta ve lise öğrenimini memleketinde tamamladı. 1989 yılında Marmara Üniversitesi Basın – Yayın Yüksekokuluna (İletişim Fakültesi) girdi ve üç yıl devam etti. 1992 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1997 yılında bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı.1999 – 2004 yılları arasında Zeytinburnu Belediyesinde Başkan Danışmanlığı, 2004 – 2014 tarihleri arasında Hukuk, Emlak-İstimlak, Kültür, Bilgi İşlem, Yazı İşleri ve İnsan Kaynaklarından sorumlu Başkan Yardımcılığı, Encümen Başkanlığı ve İhale Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü, kültür yayınlarını yönetti.

1999 – 2004 yılları arasında Zeytinburnu Belediyesinde Başkan Danışmanlığı, 2004 – 2014 tarihleri arasında Hukuk, Emlak-İstimlak, Kültür, Bilgi İşlem, Yazı İşleri ve İnsan Kaynaklarından sorumlu Başkan Yardımcılığı, Encümen Başkanlığı ve İhale Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü, kültür yayınlarını yönetti.

Ekim 2014 tarihinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı görevine atandı ve 2016 yılının Eylül ayına kadar bu görevde bulundu. Bu tarihte Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığına atandı.

Evli ve iki çocuk babasıdır. Ancak özel hayatına dair bir bilgi henüz bulunmuyor.


#AK Parti
#Zeytinburnu
#Ömer Arısoy
5 yıl önce