|

Aksaray Referandum Sonuçları Aksaray Seçim Sonucu

Aksaray 16 Nisan Referandum Aksaray seçim Sonuçları ne durumda? Sonuçlarda evet - hayır oranı ne? Aksaray ilinde evet mi hayır mı çıktı? Aksaray Referandum seçim sonuçları Yenişafak Aksaray seçim 2017 sayfasında

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Aksaray Referandum Sonuçları  Aksaray Seçim Sonucu
Aksaray Referandum Sonuçları Aksaray Seçim Sonucu

Referandum Sonuçları, 16 Nisan 2017 günü Aksaray ve diğer illerde neler oldu? Diğer iller gibi Aksaray referandum sonuçları da sabırsızlıkla bekleniyordu . Sandıkların açılmasıyla birlikte Aksaray ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm halkın merak ettiği evet hayır oranı ne oldu? Yeni dönem Aksaray Cumhurbaşkanlığı sistemi için Aksaray ne diyor? İşte tüm detaylarıyla Aksaray 16 Nisan 2017 Referandum Seçim sonuçları sayfamız!

İlkçağ'da Arkhelais adını taşıyan kenti, son Kapadokya kralı Arkhelaos'un Garsuara adlı yerleşmeyi geliştirerek kurduğu sanılmaktadır. Roma İmparatoru Cladius I kente koloni ayrıcalığı tanıdı. Ayrıcalık, Anadolu'daki birçok önemli yolun kavşak noktasında bulunan kentin daha da gelişmesine yol açtı. Bizans ile Müslüman Araplar arasında birçok kez el değiştiren şehir Malazgirt Meydan Muharebesi'nin (1071) ardından Türkler'in egemenliğine girdi. Şehirde günümüze kadar gelemeyen Danişmendliler eserleri vardı. Şehirde Danişmend parası basılmıştır. Günümüze ulaşan Danişmendli eseri, kümbet şeklindeki, Hıcıp yakınındaki Bekar Sultan Türbesi'dir. Şehir Arap akınlarıyla virane hale gelmişti. Kılıç Arslan II (1155-1192), yıkık durumdaki Aksaray'ı bir İslam kenti olarak yeniden kurdu, kentin çevresini surla çevirdi, camii, medrese, çarşı, hamam vb. yaptırdı. Azerbaycan'dan getirdiği din bilgini, zanaatkar ve tüccarları kente yerleştirdi. Ticaret yolları üzerinde bulunan Aksaray, Anadolu Selçuklu Devleti'nin önemli merkezlerinden biri olarak gelişti. Selçuklu'lardan sonra Karamanoğulları'nın eline geçti. Bir süre Eretna Beyliği'nin egemenliğinde kalan (1341-1365) ve 1 yıllığına Kadı Burhanettin Devletinin eline geçen kent, Karamanoğulları yeniden egemen oldu. 1396'da Yıldırım Bayezid tarafından ele geçirildiyse de Timur istilasından sonra yeniden Karamanoğulları'nın eline geçti. 1467'de Fatih Sultan Mehmet döneminde Aksaray kesin olarak Osmanlı topraklarına katıldı. Aksaray, Cumhuriyet dönemi'nde 1920'de il durumuna getirildi. 1933'te çıkartılan hususi kanunla ilçe olarak kendisinden çok daha küçük olan Niğde'ye bağlandı. Aksaray 1989'da yeniden il oldu.


#Aksaray Seçim sonuçları
#Aksaray seçim 2017
#referandum Aksaray 2017
#referandum seçim sonuçları Aksaray
#Aksaray referandum sonuçları
#Aksaray evet hayır oranı
7 yıl önce