|

Altın yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın, çeyrek altın güncel fiyatlarında son durum

Altın piyasasındaki son durum yakından takip ediliyor. Yatırımcılar, Altın alım satım için doğru zamanı olup olmadığını merak ediyor. Bu kapsamda "altın düşecek mi, altın çıkacak mı" gibi sorgulamalar yapılıyor. Peki, 23 Şubat itibariyle altındaki son durum ne? Altın fiyatları yükselecek mi, altın fiyatları düşer mi? Altın fiyatları ne zaman yükselir? Altın fiyatı ne kadar? İşte güncel altın fiyatları ve Altın fiyatlarındaki son tahminler haberimizde...

00:55 - 23/02/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
altın
altın

ABD-Rusya ve Ukrayna gerilimi sonrası etkilenen altın fiyatları yakından takip ediliyor. Yaşananlar gölgesinde altının ons değeri de önemli değer kazandı. Peki, altın fiyatları düşecek mi? Altın tekrar yükselir mi? İşte tahminler...

ALTIN DÜŞECEK Mİ YÜKSELECEK Mİ?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Fed’in yıl içinde 0.50 ya da 0.25 oranlarında yaklaşık 5 kez faiz artırması bekleniyor. Bu durumda yılsonunda faiz oranı yüzde 2’lere çıkacak. Ancak ABD’nin yıllık enflasyonu yüzde 7.5 ve bunun artması bekleniyor. Çünkü lojistik sıkıntıları, çip krizi ve tedarik sorunları devam ediyor. Bu durum da yatırımcıyı altına yönlendiriyor” dedi.

Rusya krizinin de altında etkili olduğunu söyleyen Yıldırımtürk, şöyle konuştu: “Ama Rusya krizi olmasa bile yılın ikinci yarısında altının ons fiyatının 1.950-2 bin seviyelerine yükselmesini bekliyorum. Ayrıca Rusya olayıyla ilgili gerginlik devam ederse ons altın yılsonunda 2 bin 250 dolara ulaşabilir. Çünkü Rusya-Ukrayna krizi Avrupa’da gaz sıkıntılarına neden olacaktır, bu durum da enerji fiyatlarını artırarak enflasyonu tetikleyecek ve altının yükselmesine neden olacak.”

İSLAM MEMİŞ'TEN GÜNCEL TAHMİN

İslam Memiş'in altın ile ilgili son açıklamaları şöyle:

Yastıkaltı altın düzenlemesini değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, projede eksikler olduğunu söyledi. Detaylı bir düzenleme yapılması gerektiğini belirten Memiş, "Şu an ki hali ile desteklemem imkansız. Detaylı bir düzenleme şarttır." ifadelerini kullandı.

Başarılı tahminleriyle gündem olmaya devam eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yastıkaltı altın düzenlemesini değerlendirdi. Memiş 1 Mart'ta yürürlüğe girecek olan uygulamanın taslağında eksiklikler olduğunu söyledi.

KUYUMCULAR ÜZERİNDEN SİSTEME DAHİL EDİLECEK

Yeni sistemle yastıkaltında bulunan 5 ton altının ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıkladığı uygulama ile yastıkaltı altınlar kuyumcular üzerinden sisteme dahil edilecek. Kendisi de bir kuyumcu olan İslam Memiş'in görüşleri bu yönden önemli.

"ŞU AN Kİ HALİYLE DESTEKLEMEM İMKANSIZ"

Konu hakkında Twitter üzerinden bir yorum yapan Memiş, projenin içinde düzenlenmesi gereken durumlar olduğunu söyledi. Şu an ki hali ile desteklemesinin imkansız olduğunu belirten Memiş, "Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik projenin içinde eksiklikler ve düzenlenmesi gereken bazı durumlar vardır. Şu an ki hali ile desteklemem imkansız. Detaylı bir düzenleme şarttır. Düzenleme olması halinde tekrar bir yoruma ihtiyaç vardır." ifadelerini kullandı.

ALTIN FİYATLARI 23 ŞUBAT 2022 ANLIK

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram Altın fiyatları da ons altına paralel olarak yükseliş gösteriyor. Gram altın güne 837.4 liradan başladı. Gün içinde en düşük 835.7 lira, en yüksek de 842.9 lirayı gördü. Saat 09:09 itibarıyla 839.8 liradan alıcı buluyor.


#altın fiyatları
#güncel altın fiyatı
#altın düşecek mi
#altın yükselecek mi
#altın düşer mi
#altın çıkar mı
#altın ne kadar
#gram altın
#çeyrek altın
#altın tahminleri
2 yıl önce