|

Ankara, İstanbul ve İzmir referandum sonuçları öğren! Son dakika seçim sonuçları

Ankara, İstanbul ve İzmir referandum sonuçlarını yenisafak.com’dan takip edebilirsiniz. Vatandaşlar bugün sandık başına gidiyor ve seçim yasaklarının kalkmasının ardından sonuçlar açıklanacak. Büyük illerden ise çıkacak evet-hayır oy oranları heyecana bekleniyor. Bizler de sizler için 16 Nisan referandumu Ankara, İstanbul ve İzmir seçim sonuçlarını hazırladık. İşte son dakika sonuçları...

Yeni Şafak
07:41 - 17/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:05 - 17/04/2017 Pazartesi
Diğer
Ankara, İstanbul ve İzmir referandum sonuçları öğren
Ankara, İstanbul ve İzmir referandum sonuçları öğren

Ankara, İstanbul ve İzmir referandum sonuçları ve evet-hayır oranları canlı sonuçlarla yenisafak.com’da olacak. Türkiye bugün sandık başına gidiyor ve seçim sonuçları anlık olarak Yeni Şafak üzerindeki yerini alıyor. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük illerden ise çıkacak sonuçlar merakla bekleniyor. Sizler de Ankara, İstanbul ve İzmir referandum sonuçlarını merak ediyor ve canlı sonuçları takip etmek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Başbakan Yardımcısı Türkeş oyunu kullandı

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ankara’daki Ayten-Şaban Diri Ortaokulu’na gelerek referandum için oyunu kullandı.Başbakan Yardımcısı Türkeş, saat 10.30’da Çankaya’daki Ayten-Şaban Diri Ortaokulu’na gelerek 4290 nolu sandıkta oyunu kullandı. Vatandaşlarla sohbet eden ve fotoğraf çektiren Türkeş, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Oy kullandığı okulda gözlemlediği kadarıyla ilginin büyük olduğunu, vatandaşların sabahın erken saatlerinden itibaren oylarını kullanmaya gelmeye başladığını belirten Türkeş, bu durumun sevindirici olduğunu ifade etti. Türk demokrasisi açısından arzu ettiklerinin bu olduğunu kaydeden Türkeş, “Netice bu akşam belli olacak. Milletin çoğunluğu neye karar verirse biz buna tabi olacağız. Bu saatten sonra neticenin şu veya bu olması değil, katılımın yüksek olması, vatandaşların ilgi gösteriyor olması ve bunun problemsiz tamamlanmış olması Türk demokrasisine büyük bir katkı olacak” diye konuştu.

İstanbul'da ilk oylar kullanılmaya başlandı

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören Anayasa değişikliğine ilişkin referandumda ilk oylar istanbul'da saat 08.00 itibariyle kullanılmaya başlandı.Seçimde görev alan sandık başkanları görevlileri sabah saatlerinde görevli oldukları okullara geldi. Beşiktaş’taki Bingül Erdem Anadolu Lisesi’nde sandık görevlileri gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra ‘Sandık yemini’ etti. Yeminin ardından saat 08.00’i itibariyle vatandaşlar oylarını kullandı.


Başbakan Yıldırım oyunu kullandı
Başbakan Binali Yıldırım, "(Halk oylamasından) Çıkacak sonuç ne olursa olsun, başımızın tacıdır. Milletimizin verdiği karar en güzel karardır." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında oyunu kullanmak üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ile Menderes ilçesindeki Gölcükler Adnan Olcay Ortaokuluna geldi.

Okul bahçesinde selamladığı vatandaşlarla bir süre sohbet eden Yıldırım, 3 yaşındaki Melisa Acar'ı kucağına alarak sevdi ve oyuncak hediye etti.

Okula girerek bir süre sandık görevlileriyle de sohbet eden Yıldırım, "1085" nolu sandıkta oyunu kullandı.

Yıldırım, oy kullandıktan sonra okul kapısının önünde kendisinden konuşma yapmasını isteyen vatandaşlara "Burası balkon değil" karşılığını verdi.

Başbakan Yıldırım, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir'in Menderes ilçesinde oyunu verdiğini, vatandaşlık görevini yaptığını yaptığını belirterek, "Şimdi de işimize gücümüze bakacağız." dedi.

Türkiye'nin her köşesinde, 81 vilayette, ilçelerde, köylerde vatandaşların huzur ve kardeşlik içinde, medeni bir şekilde oylarını verdiğini vurgulayan Yıldırım, "Tercihlerini yapıyorlar. Akşam olup sandıklar açılınca sonuçlar ortaya çıkacak. Çıkacak sonuç ne olursa olsun, başımızın tacıdır. Milletimizin verdiği karar en güzel karardır." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, oy verme işlemi sonrası da vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
#Ankara Seçim sonuçları
#İstanbul referandum sonuçları
#İzmir referandum sonuçları
7 yıl önce