|

Ankara'da kar ne zaman yağacak? 2016 Ankara kar yağışı ne zaman?

2016 Ankara kar yağışı ne zaman başlayacak? sorusu yurdun bazı kesimlerinde başlayan kar yağışı sonrası merak konusu oldu. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı bazı illerimizde sabah saatlerine kadar sürdü. Meteoroloji uzmanları tarafından da uyarıların artmasıyla yağış beklentileri arttı. Peki Ankara'da kar ne zaman yağacak?

Yeni Şafak
10:32 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 07:34 - 1/11/2016 Salı
Diğer

Ankara'da kar yağışı ne zaman başlayacak? Ankara'da kar ne zaman yağacak? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık. Yurdun bazı illerinde akşam saatlerinde başlayan yağmur sonrası gece saatlerinde de başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar sürdü. Uzmanlar vatandaşları etkili olabilecek kar yağışına karşı gerekli önlemleri alınması uyarılarında bulundu. Peki Ankara'da kar ne zaman yağacak?





Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek.



Erzurum'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı kentin cadde ve sokaklarını beyaz örtüyle kapladı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle Erzurum ve Ardahan'da kar yağışı etkili olmaya başladı. Bölge genelinde havaların iyice soğumasının etkisiyle en düşük sıcaklığın 1 derece ölçüldüğü Ardahan ile sıcaklığın 5 dereceye kadar gerilediği Erzurum'da kar yağışı etkili oluyor.



Erzurum'da etkili olan kar yağışı sonrası kar kalınlığı 15 santimetreye kadar ulaştı. Gece saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı sonrası kent beyaz örtüye büründü. Kasım'ın birinde güne karla uyanan vatandaşlar, ulaşımda zaman zaman aksaklıklar yaşadı. Kaldırımlarda ve caddelerde biriken kar kütleleri belediye ekiplerinin tuzlama ve temizleme çalışmalarıyla açıldı.









#Ankara
#Ankara hava durumu
#Ankara kar yağışı
#Ankara'da kar ne zaman yağacak?
#Kar yağışı
7 yıl önce